RADOVI VRIJEDNI 4,5 MILIJUNA KUNA: Pavlinski trg bit će opločen granitnim kockama i mramornim pločama

RADOVI VRIJEDNI 4,5 MILIJUNA KUNA: Pavlinski trg bit će opločen granitnim kockama i mramornim pločama

Na trgu se zadržavaju postojeća stabla crnike i planira se sadnja dodatnog stabla na jugozapadnom dijelu trga

U srijedu, 2. studenog, započeli su radovi na uređenju Pavlinskog trga i dijela Ulice Janeza Trdine na ukupnoj površini od 1145 m2. Radovi se financiraju iz proračuna Grada Rijeke i vrijedni su 4.019.229,52 kn (bez PDV-a).

Planira se izvedba novog opločenja trga, ugradnja nove urbane opreme – klupa i koševa za otpatke, izvedba novih sistema javne rasvjete, odvodnje oborinskih voda, rekonstrukcija postojećeg vodoopskrbnog cjevovoda, te postava kanalizacije za optičke kablove.

UPRAVO SE ČITA

Trg će biti popločen tako da ga čine tamnija polja unutar svjetlijih pasica i to tako da se u tamnija polja polažu granitne kocke, a pasice koje omeđuju polje bit će složene od mramornih ploča.

Trg i dio ulice bit će uređen kao javna površina namijenjena kretanju i boravku pješaka uz ograničeni interventni i režimski opskrbni kolni promet.

Preuređenje Pavlinskog trga u Starom gradu
Preuređenje Pavlinskog trga u Starom gradu

Kako bi se slijepim osobama omogućilo jednostavnije kretanje, planirana je postava posebnih reljefnih oznaka koje tvore stazu vodilju u dijelu Ulice Janeza Trdine prema Pavlinskom trgu te dalje prema Ulici Sokol kula i prema prolazu koji vodi prema Starčevićevoj ulici.

Na trgu se zadržavaju postojeća stabla crnike i planira se sadnja dodatnog stabla na jugozapadnom dijelu trga.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.

Komentari