1. DANI DRENJULE U RIJECI: Danas na Drenovi možete kuhati, probati i kupiti proizvode od drenjule!

U dvorištu Zavičajnog muzeja Drenove (Drenovski put 138 a, bivša zgrada ambulante, vrtića, trgovine…) u subotu 7. listopada od 14 sati održat će se druženje ljubitelja drenjule i Drenove

I vrapcima u drenovskim šumama je jasno – ime Drenove i dren, drenjula, drijenak iliti kako već nazivali tu divnu biljku povezani su toliko tijesno da između njih ne može stati ni jedan list! Drenov, naravno! A kada je tako, kultura uzgajanja, branja i obrade drenjule mora biti slavljena i poticana unatoč betonu koji je okovao naša naselja. Upravo zato nastali su u suradnji partnera – Udruge Dren i VMO Drenova prvi Dani drenjule.

U dvorištu Zavičajnog muzeja Drenove (Drenovski put 138 a, bivša zgrada granice između Kraljevine Italije i Kraljevine Jugoslavije, kasnije ambulanta, vrtić, trgovina…) u subotu 7. 10. od 14 sati održat će se druženje ljubitelja drenjule i Drenove na kojem vas čeka:

– prodaja marmelada i sokova od drenjule firme Klemenc d.o.o. Opatija

– demonstriranje kuhanja i kušanje marmelade od drenjule

– nastup drenovskog tria Si-Že-Ne

Bit će otvorena i vrata muzeja, pa se može pogledati izložba Muzeja grada Rijeke “Fotografija 20.stoljeća”.

Vrijedi istaknuti da je od rujna dvorište muzeja i dom automatske meteorološke stanice koja na mreži pljusak.com u realnom vremenu prikazuje temperaturu, vlagu, tlak, smjer i snagu vjetra na Drenovi što su posebno vrijedni podaci za sve one koji se bave vrtlarstvom, poljoprivredom i vezanim djelatnostima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari