10 GODINA OD UBOJSTVA SIMKEA: Pokreće se peticija za postavljanje spomen-ploče na mostu!

Photo: Nel Pavletic/Pixsell

Sljedećeg mjeseca obilježit će se 10 godina od tragedije koja je potresla naš grad, ubojstva Vitomira Jovičića Simkea

Tog 8. travnja 2009. godine s mosta na trgu kod hotela Continental u Rječinu je gurnut Vitomir Jovičić Simke. Simke se potom utopio. Svi građani Rijeke i okolice su u većoj ili manjoj mjeri upoznati s tim događajem.

Okupljanje mladih Riječana 7. svibnja 2009. ispred Conta u sjećanje na ubijenog Vitomira Jovičića Simkea. Photo: Pero Lovrovic/Vecernji list/Pixsell

Tim povodom grupa građana ovoga grada, na godišnjicu njegove smrti namjerava organizirati akciju prikupljanja pomoći za obitelj Jovičić.

Kako ističu, obitelj pokojnog Simkea živi u derutnom stanu u potkovlju, nemaju stalnih prihoda osim mirovine pokojnog oca, majka je teško bolesna i nije u stanju izaći iz stana.

Petra Jovičić, majka ubijenog Vitomira Simkea Jovičića, snimljena prije osam godina,  već 10 godina živi u velikoj boli i tuzi. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Obitelji je najnužnija financijska pomoć i stoga objavljujemo broj tekućeg računa obitelji Jovičić na koji možete uplatiti sredstva. HR6823400093233157221 -Mirko Jovičić

Također, pokreće se i online peticija kojom se želi označiti mjesto pogibije, i to spomen pločom s imenom i prezimenom žrtve kako bi nas podsjetilo na taj sramotni dan.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

To čine, kako napominju, ne zato da bi nekoga osudili, već zato da se takav događaj više nikada ne ponovi. 

Peticiju možete potpisati na stranici Peticija 24.com pod nazivom – Spomen ploča Vitomiru Jovičiću Simkeu.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari