Još jednom odgođen stečaj 3. maja, novi pokušaj odluke 17. travnja!

Foto: Riječanin

Prijedlog za otvaranje stečaja nad Brodogradilištem 3. maj, koji je dio Uljanik grupe, krajem prošle godine je podnijela Fina

NOVO:

Ročište je na zahtjev svih – odgođeno!

Ako u međuvremenu Vlada kaže da se neće u spašavanje, ona može zakazati ročište i da se agonija riješi, ako ne, 17.4. novo ročište, javlja reporterka RTL-a Ida Balen.

RANIJE:

Na Trgovačkom sudu u Rijeci u četvrtak u 11 sati održat će se ročište u sklopu prethodnog postupka radi utvrđivanja pretpostavki za otvaranje stečajnog postupka nad Brodogradilištem 3. maj, a takvo je ročište za Uljanik brodogradilište zakazano za petak na Trgovačkom sudu u Pazinu.

Dok sud odlučuje o sudbini brodogradilišta 3. maj na današnjoj sjednici Vlade odlučuje se o Uljaniku. Podsjećamo, nekoliko je ministara, uoči današnjeg užeg kabineta Vlade, javnosti poslalo poruku kako je stečaj izgledna opcija.

Trgovački sud u Pazinu o stečaju Uljanik Brodogradilišta odlučuje u petak.

Prijedlog za otvaranje stečaja nad Brodogradilištem 3. maj, koji je dio Uljanik grupe, krajem prošle godine je podnijela Fina, i to zbog evidentiranih neizvršenih osnova za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 120 dana. Tada je bila riječ o iznosu nešto većem od 72 milijuna kuna. U međuvremenu je, pak, iznos blokade rastao pa su podatci od 12. ožujka govorili o dugu od 91 milijuna kuna, od kojih se 18,7 milijuna kuna odnosi na plaće radnika.

Ročište na kojem se treba donijeti odluka hoće li u Brodogradilištu 3. maj biti biti pokrenut stečaj do sada je već nekoliko puta odgađano. Najprije je bilo zakazano za 6. veljače, ali je odgođeno za 26. veljače, potom za 12. ožujka, a tada za 28. ožujka. I zadnji je put ročište u prethodnom postupku odgođeno s objašnjenjem da će se pričekati dogovor o isplati plaća i nastavku proizvodnje, koji pokušavaju postići resorna ministarstva, odabrani strateški partner i Uljanik.
Vijesti.hr

Više u VIDEOPRILOGU:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari