STIŽE 47 IZLAGAČA

100% ZAGORSKO! U petak i subotu na Korzu kušajte i kupite mlince, štrukle, bućino ulje…

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Prodajno – izložbena manifestacija „100% Zagorsko“ na kojoj će svoju turističku, kulturnu i gospodarsku ponudu Krapinsko – zagorske županije predstaviti 47 izlagača, ove će se godine održati po sedmi puta i to 28. i 29. kolovoza.

„100% Zagorsko“ je manifestacija prodajno – izložbenog karaktera na kojoj se predstavljaju poljoprivredni proizvodi s područja Krapinsko-zagorske županije uzgojeni na tradicijski, konvencionalni, integrirani i ekološki način.

Kroz prezentaciju proizvoda i usluga ujedno se promovira Krapinsko-zagorska županija kao destinacija u kojoj se njeguje tradicija, vrednuje kvaliteta proizvoda i usluga i koja na autohtonim proizvodima i tradiciji gradi robne marke i turističke brandove.

Manifestaciju „100% Zagorsko koja će se održati u petak, 28. kolovoza, od 8 do 22 sata i subotu 29. kolovoza, od  8 do 15 sati, najavili su Marko Filipović, zamjenik gradonačelnika Rijeke, Jasna Petek, zamjenica župana Krapinsko – zagorske županije, Sanja Škrinjar, voditeljica Ureda Turističke zajednice Krapinsko – zagorske županije i Sanja Mihovilić, pročelnica Upravnog odjela Krapinsko – zagorske županije za gospodarstvo, poljoprivredu, promet i komunalnu infrastrukturu.

Marko Filipović, zamjenik gradonačelnika Rijeke zaželio je dobrodošlicu gošćama iz Krapinsko – zagorske županije i zagorskim izlagačima naglasivši kako suradnja Krapinsko – zagorske županije i Grada Rijeke može poslužiti kao primjer u Hrvatskoj.

“Veseli činjenica da su unatoč poteškoćama koje je izazvala pandemija COVID-19 virusa, izlagači iz Zagorja uspjeli savladati financijske i organizacijske izazove kako bi se i ove godine uspješno predstavili u Rijeci. Riječani su prepoznali i dobro prihvatili zagorske proizvode, a s druge strane Zagorje je samo dva sata vožnje udaljeno od Rijeke pa ne čudi podatak da su stanovnici naše županije drugi po noćenjima u Krapinsko – zagorskoj županiji“ rekao je Filipović i pozvao goste iz Zagorja da tijekom boravka u Rijeci posjete izložbene programe Europske prijestolnice kulture 2020, u prostoru Export-drva.

Kako je rečeno na predstavljanju manifestacije „100% Zagorsko“ najbolje od Zagorja predstavit će 47 izlagača. Bit će tu i zaštićeni zagorski proizvodi, mlinci, štrukle i bagremov med lagana vina, povrće, bučino ulje te prepoznatljivi tradicijski keramičarski proizvodi.

Zbog korone, proizvodi će biti pojedinačno upakirani, a degustacije smanjene.

Turistička zajednica postavit će turistički kutak na kojem će biti predstavljena kulturno –turistička ponuda, a za slušatelje lokalnih radio postaja bit će organizirana nagradna igra u četvrtak, tijekom koje će slušatelji moći odgovarati na jednostavna pitanja iz povijesti te turističke i kulturne ponude Zagorja.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari