HDZ ODAO POČAST ŽRTVAMA TOTALITARNIH REŽIMA: Nekima je očito još uvijek teško suočiti se sa tim mračnim djelom svoje prošlosti

Članovi HDZ-a danas su u Rijeci obilježili Europski dan sjećanja na sve žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima koji se 23. kolovoza obilježava kao spomendan u Republici Hrvatskoj i europski je dan sjećanja na žrtve totalitarnih diktatura u Europi u 20. stoljeću.

Tom je prilikom gradski vijećnik Teo Božanić na svome Facebook profilu prigovorio članovima SDP-a, ali i riječkim medijima kako događaju nisu pridali važnost koju zaslužuje. “Nekima je očito još uvijek teško suočiti se sa tim mračnim djelom svoje prošlosti, što osobne, što partijske. Sve dok bude tako, do pomirenja i jedinstva hrvatskog naroda nemoguće je doći. Kome to odgovara, procijenite sami”- izjavio je Božanić.

Njegov stranački kolega Dinko Beaković ide i korak dalje pa optužuje SDP i njima bliske stranke, kako očito smatraju da nema žrtava i zločina komunističkog režima. “Kome je zapravo fašizam u glavama? Onima koji opraštaju ili onima koji negiraju zločin?” – zapitao se Beaković.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari