PREDIVAN PROJEKT

12 obitelji s područja kontinentalne Hrvatske u sklopu projekta Prijatelji s mora besplatno ljetovali na Krku

U organizaciji Caritasa Biskupije Krk, a nastavno na suradnju s Caritasima Sisačke biskupije, Đakovačko-osječke nadbiskupije i Zagrebačke nadbiskupije, uspješno je kraju privedena šesta sezona projekta Prijatelji s mora.

Tom se hvalevrijednom inicijativom obiteljima s djecom slabijeg imovinskog stanja, koje dolaze s područja kontinentalne Hrvatske, omogućilo besplatno ljetovanje na području Biskupije Krk, i to tijekom turističke sezone.

Caritas je bio samo koordinator i posrednik u ovoj inspirativnoj priči, dok su privatni iznajmljivači svoje smještajne kapacitete ponudili za prihvat 12 obitelji, a kojima su bile obuhvaćene 52 osobe, od čega 31 mališan. Obitelji su bile smještene na kvarnerskim otocima – u Krku, Punatu, Šilu, Malom Lošinju, Palitu, Supetarskoj Dragi i Novalji. Uz donatore smještaja, projekt su podržali i donatori usluga (poput brodara ili ugostitelja), kao i sedam pružatelja novčanih donacija koje su pomogle u podmirivanju troškova puta, a čime je bilo prikupljeno 1.257,00 eura. Kroz projekt je tako ostvareno 321 noćenje, a njegova je ukupna vrijednost procijenjena na više od 9.000,00 eura. Neki od donatora smještaja koji su u inicijativu bili uključeni prijašnjih godina ostali su povezani s obiteljima koje su tada kod njih boravile, a uspostavljena prijateljstva i veze među obiteljima, njegovi su najljepši plodovi.

O svome krčkom iskustvu ovom su prigodom progovorili i članovi obitelji iz Siska:

– Prije nego li bilo što kažemo, želimo se zahvaliti Caritasu, ekipi koja stoji iza projekta Prijatelji s mora i svim donatorima koji su nam omogućili ovogodišnje ljetovanje. Putovali smo na otok Krk, u Šilo, prekrasno mjesto za obiteljski odmor. Ondje nas je dočekala, a potom i ugostila jako draga i ljubazna obitelj. Pritom smo dobili vožnju brodom i obilazak nekolicine otoka Kvarnerskog zaljeva, što nam je priskrbilo nezaboravno iskustvo. Također, moramo se zahvaliti lokalnom ugostitelju na večeri te iznajmljivaču ležaljki na plaži u Baški. Bilo je to u cjelini gledajući prekrasno ljetovanje te se nadamo da će se zahvaljujući ovoj vrijednoj inicijativi usrećiti još mnoge obitelji!

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari