21. „HOMO SI TEĆ“ Sve je spremno – lanjski rekord od 15 000 sudionika mogao bi biti nadmašen!

21. po redu Festival sporta i rekreacije „Homo si teć“ , najveći ulični sportski događaj u Hrvatskoj, održat će se od 8. do 23. travnja

Na današnjoj konferenciji za medije na Botelu Marina predstavljen je 21. po redu Festival sporta i rekreacije „Homo si teć“, najveći ulični sportski događaj u Hrvatskoj.

Predstavljajući Festival koji traje od 8. do 23. travnja Vera Begić Blečić, pročelnica gradskog Odjela za sport i tehinčku kulturu, zahvalila je organizatorima i suorganizatorima te sponzorima rekavši da manifestacija „Homo si teć“ bez njihove pomoći ne bi dosegla razinu kakvu ima danas.

– Kad govorimo o ovom događaju, ne govorimo samo o humanitarnoj utrci „Homo si teć“, nego o dvotjednom festivalu sporta i rekreacije, u koji je prerasla ta humanitarna utrka koja se bez prekida održava od 1998. godine . – kazala je V. Begić Blečić te dodala kako se sloganom Festivala „Zajedno smo Rijeka“, što je poruka otisnuta na majicama čijom se prodajom pomaže program „Moje mjesto pod suncem“, daje i podrška HNK Rijeka u borbi za naslov prvaka ove sezone.

Riječki „praznik trčanja“ počinje u subotu, 8. travnja jedinstvenom utrkom po Trsatskim stubama „539 skok“, narednu subotu, 15. travnja je utrka po riječkom lukobranu „Molo longo trk“, a u nedjelju 23. travnja, u završnici Festivala sporta i rekreacije „Homo si teć“ u središtu Rijeke trčat će se čak 7 utrka: 16. riječki polumaraton, 2. riječki maraton, utrka štafeta 3×7, Desetka, utrka građana „Homo si teć“, dm Babybonus cup i Hendi cup. Desetka, utrka na 10 km, je novina Festivala sporta i rekreacije „Homo si teć“.

Posljednji tjedan festivala, uoči velikog finala, rezerviran je za predstavljanje sportskih klubova i udruga s područja Primorsko-goranske županije. Od 18. do 21. travnja svakodnevno će se na Korzu ispred šatora u kojem se prodaju majice, od 11 do 13 sati predstavljati sportaši i klubovi, dok će se u subotu 16. travnja na Gatu Karoline Riječke predstaviti škole sportova za djecu i programi za rekreativce. Za trajanja Festivala u gradu je organiziran bogati glazbeni i gastro program.

Kao i svih dosadašnjih godina Festival sporta i rekreacije „Homo si teć“ ima humanitarni karakter . Kroz akciju „Trčim i pomažem“ građani kupnjom majica pomažu program „Moje mjesto pod suncem“ kojega provode Centar za kulturu dijaloga i udruga Šarolija, a koje brine za 40-ak djece iz egzistencijalno ugroženih obitelji.

– Od prodaje 8000 majica iznos od 40.000 kuna namijenjen je tom Programu, a Riječani će imati priliku i dobrotvornim prilogom u donatorsku kutiju u šatoru „Homo si teć“ na Korzo pomoći projekt „Moje mjesto pod suncem“, za što će dobiti prigodnu narukvicu kao sudionici Festivala – kazao je Bojan Sušanj, glavni tajnik Riječkog sportskog saveza.

Prodaja majica u šatoru na Korzu već je počela, a danas su se u akciju prodaje uključili nogometaši HNK Rijeka.

Za utrke Festivala sporta i rekreacije „Homo si teć“ već se prijavilo tisuću sudionika, za prvu po Trsatskim stubama do danas je stiglo stotinjak prijava pa bi, sudeći po podacima, lanjska brojka od 15 000 sudionika Festivala sporta i rekreacije „Homo si teć“, mogla biti premašena.

U ime sponzora Erste banke i DM-a, Eleonora Jurasić Mataja, zamjenica direktora Regionalne direkcije Rijeka Erste banke i Davor Željko, član uprave dm-drogerie markta, na današnjoj su konferenciji za medije istaknuli da s velikim zadovoljstvom podupiru Festival sporta i rekreacije i pozvali Riječane da se uključe u „Homo si teć“ .

Prijave za sve utrke i detaljnije informacije o Festivalu sporta i rekreacije „Homo si teć“ mogu se dobiti na web stranici manifestacije.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views