"ZAJEDNO U RATU, ZAJEDNO U MIRU"

25. GODIŠNJICA “OLUJE”: U Rijeci predstavljena pjesma kvarnerskih glazbenika „I u ratu i u miru-ljubim te moja Hrvatska“

Foto: Riportal

U Vijećnici Grada Rijeke predstavljeni su spot i pjesma „I u ratu i u miru-ljubim te moja Hrvatska“ projekta „Zajedno u ratu, zajedno u miru“, koji se provodi povodom obilježavanja 25. godišnjice vojno-redarstvene operacije Oluja.

U sklopu projekta pod nazivom “Zajedno u ratu-zajedno u miru, 1995.-2020.“ kojemu je cilj obilježavanje 25.godišnjice VRO Oluja i Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, 5. kolovoza 2020.godine skladana je i uglazbljena pjesma pod nazivom „I u ratu i u miru –ljubim te moja Hrvatska“. Pjesma je najavljena kao glazbeno-umjetničko djelo kvarnerskih glazbenika s ciljem stvaranja zajedništva građana.

Predstavljanju su nazočili Perica Prpić, predsjednik USPDR Ajkula u ime organizatora projekta, Vladimir Mikler, umjetničkog imena Lotus, autor pjesme, Robert Funčić, producent pjesme, Igor Modrić, autor spota, Erik Fabijanić, predsjednik Županijske skupštine Primorsko-goranske županije, Nikola Ivaniš, zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke te predstavnica Ministarstva hrvatskih branitelja Sanda Ivanković.

PERICA PRPIĆ, PREDSJEDNIK USPDR AJKULA U IME ORGANIZATORA PROJEKTA NAJAVIO JE PJESMU “I U RATU, I U MIRU-LJUBIM TE MOJA HRVATSKA”

Autor pjesme i hrvatski branitelj Vladimir Mikler-Lotus istaknuo je kako se nada da će pjesma imati veliki odjek u javnosti, ne samo kvarnerskog kraja, već i u cijeloj Republici Hrvatskoj, iako se ovdje radi o jednoj kvarnerskoj priči.

Vladimir Mikler- Lotus, autor pjesme

Nadalje, producent Robert Funčić smatra kako je najbitnija ideja i poruka same pjesme koja poziva na zajedništvo, a nastala je upravo u hrvatskom gradu rocka, Rijeci. Također je kazao kako mu je bilo drago surađivati s gospodinom Miklerom, s obzirom na to da su oboje rockerske duše te pjesma odiše pop-rock štihom.

Robert Funčić, producent pjesme

Zamjenik gradonačelnika Nikola Ivaniš je naglasio kako je ponosan što se promocija pjesme održava upravo u Vijećnici Grada Rijeke kao središta grada, ali i što je Rijeka pomogla hrvatskim građanima u ratu, kao što danas pomaže u razvoju Republike Hrvatske. Slaže se kako pjesma poziva na apsolutno zajedništvo što nas vodi u bolju budućnost, dok Erik Fabijanić, predsjednik Županijske skupštine Primorsko-goranske županije, ističe važnost suradnje i međusobne solidarnosti kako se Oluja ne bi zaboravila te kako bi oni koji su bili najpogođeniji u ratu dobili zasluženo.

Sanda Ivanković, Ministarstvo hrvatskih branitelja

Pjesma je predstavljena pri početku i kraju konferencije. Partneri nositelja projekta su udruge iz Domovinskog rata, pokrovitelji Primorsko-goranska županija i Ministarstvo hrvatskih branitelja, a supokrovitelji Grad Rijeka, te drugi gradovi i općine s područja županije. Projekt “Zajedno u ratu – zajedno u miru 1995-2020″ objedinjuje različite aktivnosti, a glavni dio programa odvijat će se 5. kolovoza 2020. na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i uključit će mimohod svih hrvatskih branitelja s područja PGŽ.

Nikola Ivaniš, zamjenik gradonačelnika

Zbog okolnosti uvjetovanih epidemijom korona virusom i održavanja tiskovne konferencije u zatvorenom prostoru, ista se održala uz provedbu i poštivanje mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite RH.

Erik Fabijanić, predsjednik Županijske skupštine Primorsko-goranske županije

Poslušajte pjesmu:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari