3. MAJ: Radnici na radnim mjestima, no materijala za rad nema

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

U 3. maju rade se samo manji poslovi koje je sada moguće obavljati

Radnici riječkog Brodogradilišta 3. maj u ponedjeljak su došli na svoja radna mjesta, a Štrajkaški odbor odlučio je da se štrajk, koji je u petak stavljen u mirovanje, prekida, izjavio je predsjednik Štrajkaškog odbora Veljko Todorović.

Dodao je za Hinu da pravog posla u brodogradilištu nema, jer i dalje nema materijala za nastavak proizvodnje, te da se rade manji poslovi koje je sada moguće obavljati.

Predsjednik Štrajkaškog odbora Todorović najavio je da će se i danas sastati Krizni stožer za 3. maj. Jer, ističe, problemi u 3. maju nisu riješeni, treba osigurati da se račun 3. maja ponovno ne blokira i nabaviti materijal za rad.

Štrajkaški odbor 3. maja stavio je u petak štrajk u mirovanje i odgodio najavljeni prosvjed nakon što su radnici dobili plaće za srpanj. Dopustili su Strojogradnji diesel, koja u prostoru brodogradilišta posluje u okviru Uljanik grupe, da nastavi radove i isporuči dizalicu, zbog koje su u petak bili blokirali izlaze iz brodogradilišta 3. maj.

U petak je održana prva sjednica Kriznog stožera za 3. maj, koji podupire Štrajkaški odbor 3. maja u zahtjevima za isplatu plaća, povrat svih pozajmica koje je 3. maj dao pulskom Uljaniku, za nabavku materijala i normaliziranje proizvodnog procesa i financijskog poslovanja, te izdvajanje riječkog brodogradilišta 3. maja iz Uljanik grupe.

Predsjednik Kriznog stožera odbora Predrag Knežević najavio da će najprije zatražiti izvanrednu sjednicu Nadzornog odbora (NO) i sastanak s predstavnicima Uljanik grupe.
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari