DOSTAVLJA SE NA 10 TISUĆA ADRESA

30 godina Primorsko-goranske županije kroz 30 reportaža: U Rijeci predstavljeno posebno izdanje magazina Zeleno i plavo

„U ovom izdanju ponajbolji putopisi novinara i fotoreportera slave posebnosti, ljude i ljepotu Primorsko-goranske županije“, rekao je glavni rednik Dragan Ogurlić

U povodu 30. obljetnice Primorsko-goranske županije izdano je specijal izdanje županijskog magazina “Zeleno i plavo” koje sadrži 30 najboljih reportaža i putopisa objavljenih kroz proteklih 19 godina koliko izlazi magazin, kao najdugovječniji izdavački projekt Primorsko-goranske županije.

Posebno tiskano izdanje predstavio je župan Zlatko Komadina, inicijator ovog projekta, u društvu glavnog urednika Dragana Ogurlića, autora objavljenih reportaža te suradnika u ime Županije, pročelnika Gorana Petrca, zamjenice pročelnika Ermine Duraj i savjetnice za odnose s javnošću Nevenke Horvat Brazzoduro.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

„Ideja je bila zabilježiti vrijeme u kojem živimo, događaje i ljude, našu prekrasnu baštinu, kako prirodnu tako i kulturnu, razne događaje. Imamo što pokazati i treba ostaviti trag u vremenu kroz riječ i sliku. Magazin sadrži krasne reportaže o našoj županiji, o njezinoj gastronomiji, prirodi, gradovima i općinama, jer je i sama neiscrpan izvor priča i mogućnosti. Vidi se da je magazin rađen s ljubavlju“, istaknuo je župan.

„U ovom izdanju ponajbolji putopisi novinara i fotoreportera slave posebnosti, ljude i ljepotu Primorsko-goranske županije“, rekao je Ogurlić podsjetivši da je u njemu od 2005. godine, od kada magazin izlazi, objavljeno više od 1800 tekstova na preko 4000 stranica. Svoj doprinos je dalo 70-ak autora tekstova, fotografija i priloga kojima je ovim putem zahvalio.

Sve brojeve, uključujući i ovo revijalno izdanje, dizajnirao je Ivica Oreb koji je bitan faktor u težnji da magazin bude vizualno atraktivan, dodao je Ogurlić posebno zahvalivši županu što podržava ovu ideju i pruža mu potpunu kreativnu slobodu kao uredniku.

Današnjem predstavljanju prisustvovali su i neki od autora, kako ih je nazvao sam urednik – nositelji tekstova – kojima se povjeravaju glavne teme: Anto Ravlić, Zdravko Kleva i Walter Salković.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Istaknuli su da je Zeleno i plavo jedna je od najljepših prilika i mogućnosti za ispričati priču o Primorsko-goranskoj županiji, jednoj od najraznovrsnijih hrvatskih regija, a sami tekstovi često su motiv za daljnje otkrivanje njezinih ljepota.

Zanimljiva je i činjenica da Zeleno i plavo izlazi u nakladi od 15 tisuća primjeraka, a besplatni primjerci dostavljaju se na više od 10 tisuća adresa u sve krajeve svijeta, od Korza do Kine te da do sada nitko nije otkazao primanje.

Današnje predstavljanje bila je i prilika za najavu novog, 63. broja koji iz tiska izlazi kroz desetak dana, a uz ostalo, donosi intervju s riječkim nadbiskupom Matom Uzinićem, reportaže o razvojnim perspektivama Gorskog kotara i Kući halubajskega zvončara, razgovor s Gordanom Gržetić, prevoditeljicom Šegrta Hlapića na čakavsko narječje, a reportažno je obrađena i priča o turističkim potencijalima Golog otoka.

Revijalno izdanje magazina Zeleno i plavo možete pročitati na POVEZNICI, a redoviti brojevi dostupni su OVDJE.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari