300. OBLJETNICA KRUNJENJA SLIKE MAJKE BOŽJE TRSATSKE “MAJKE MILOSTI” – Na svečanosti na Trsatu i policijski službenici

U Trsatskom svetištu jučer je proslavljena 300. obljetnica krunjenja slike Majke Božje Trsatske “Majke Milosti”. Euharistijsko slavlje predvodio je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, u zajedništvu s riječkim nadbiskupom i metropolitom Ivanom Devčićem, ljubljanskim nadbiskupom i metropolitom Stanislavom Zoreom, te drugim biskupima i svećenicima. Svečanost je održana pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora.

Među mnogobrojnim vjernicima, euharistijskom slavlju su nazočili i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, predsjednik Skupštine Primorsko-goranske županije Erik Fabijanić, ministar rada i mirovinskoga sustava Mirando Mrsić, saborska zastupnica i izaslanica Hrvatskog sabora Ana Komparić Devčić, saborski zastupnik Luka Denona, izaslanica predsjednice Republike Hrvatske Bruna Esih, novi generalni konzul Italije u Rijeci Paolo Palminteri i mnogi drugi. Na 300. obljetnici krunidbe slike Majke Božje Trsatske, održanoj 30. kolovoza, u Svetištu Majke božje Trsatske u Rijeci, sudjelovali su i policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske na čelu s načelnicom, Senkom Šubat.

Među spomenutim policijskim službenicima su i oni koji ovih odana odlaze u misije na Sredozemlje, gdje se odvijaju akcije Europske unije u cilju spašavanja migranata. Dvije policijske službenice i četiri policijska službenika naše Policijske uprave odlaze danas na Sredozemlje na sudjelovanje u akciji “Triton”. Osim njih ovoj svečanosti su prisustvovala i četvorica policijskih službenika koji će u navedenu akciju krenuti u drugoj smjeni te jedan policijski časnik za vezu koji će narednih mjesec dana biti u Rimu. Tijekom mise upućen je blagoslov njima, kao i svim policajcima koji su u akcijama na Sredozemlju.

Vojko Obersnel i saborski zastupnici

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari