3D MODEL KRVNIH ŽILA: Američki neurokirurg zajedno s riječkim liječnicima izveo složenu operaciju na mozgu

Riječki KBC ugostio je svjetski uglednog američkog liječnika prof. dr. Laligama Sekhara koji je zajedno s prof.dr. Dinkom Štimcem i njegovim timom neurokirurga na Klinici za neurokirurgiju na Sušaku izveo iznimno složenu operaciju aneurizme  mozga 50-godišnjoj pacijentici s Raba.

Riječ je o prvoj operaciji u Hrvatskoj u kojoj je korišten 25 centimetara dugačak graft arterije radialis. Premošćuje se od arterije na vratu, pod kožom, na arteriju u mozgu, objasnio je novinarima prof.dr. Štimac uoči peterosatne operacije. Prvi put u svijetu operacija je planirana na 3D modelu krvnih žila u mozgu, načinjenom u potpuno realnom omjeru.

Prof. dr. Sekhar u ustorak 22. prosinca u 13 sati na Medicinskom fakultetu u Rijeci održati gostujuće predavanje. Svjetski poznati neurokirurg dugogodišnji je prijatelj i suradnik prof.dr. Dinka Štimca, a u Rijeci boravi po drugi puta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari