HUMANITARNA PRODAJA BOŽIĆNIH SMREKA U OPATIJI: Prikupljeni novac ide korisnicima liburnijske Socijalne samoposluge

Kao i prethodnih godina Javna ustanova ‘Priroda’ u suradnji s Primorsko-goranskom županijom i Hrvatskim šumama provodi akciju prodaje smreka posječenih na području creta Trstenik – jedinog staništa ombotrofnog creta na području Hrvatske. Sječa smreka bila je samo jedna od mjera revitalizacije i očuvanja cretnih staništa koje Javna ustanova ‘Priroda’ kontinuirano provodi na cretu Trsteniku.

Ove godine smreke su osigurale Hrvatski šume, šumarija Delnice. Osnovni je cilj akcije doprinijeti očuvanju biološke raznolikosti i poluprirodnih travnjaka.

Akcija očuvanja travnjaka, ovom je prigodom dobila i humanitarnu notu jer sav prihod ostvaren od prodaje smreka namjenjuje se za potrebite građane Socijalne samoposluge Liburnije Crvenog križa Opatija.

Ova humanitarno-edukativna akcija održat će se u utorak 22. prosinca, s početkom u 11 sati na opatijskoj Ljetnoj pozornici. U ime Primorsko-goranske županije u akciji će sudjelovati zamjenik župana Petar Mamula.

Smreke će se prodavati po cijeni od 100 kuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari