50. GODINA SURADNJE: Riječani na jednom od najvećih europskih festivala mora Hanse Sail u Rostocku

Riječki jedriličari "Fiumanka Sailing Team" putuju u Rostock

U sklopu obilježavanja 50. obljetnice prijateljske suradnje između Rijeke i Hanzeatskog Grada Rostocka, Riječani sudjeluju na jednom od najvećih europskih festivala mora i pomorske tradicije Hanse Sailu u Rostocku

Grad Rijeka i Grad Rostock započeli su svoju suradnju daleke 1966. godine, u vrijeme kada su se oba grada nalazila u bivšim državama. Nakon 50 godina suradnje tijekom kojih su gradovi surađivali u područjima kulture, poduzetništva i sporta, bilo je logično zaokružiti priču i obilježiti jubilej i putem mora, donose mrežne stranice Grada Rijeke.

Tako su Rostočani posjetili Rijeku u lipnju, kada se ekipa jedriličara iz Rostocka natjecala na Velikoj Fiumanki gdje su osvojili prvo mjesto u svojoj grupi. Također u sklopu Fiumanke, na Gatu Karoline Riječke dvije je večeri zaredom nastupio i rockabilly bend iz Rostocka imena “Crazy Boys”.

Na uzvratnom susretu u Rostocku, u sklopu zabavnog programa Hanse Saila, tri dana zaredom, od 11. do 13. kolovoza nastupit će riječka klapa “Nevera” te tako promovirati naš grad i tradiciju.

klapa nevera fejs

U sportskome dijelu, odnosno na regati pod nazivom “Hanse Sail Trophy”, koja se organizira posebno za gradove prijatelje Rostocka, tijekom tri dana od 12. do 14. kolovoza, natjecat će se “Fiumanka Sailing Team” u sljedećem sastavu: Damir Šlibar, Vlatko Hrženjak, Darko Matrljan i Tina Brajković.

Sudjelovanje na Hanse Sailu, koji će u pet dana trajanja posjeti oko 1,5 milijun posjetitelja, prilika je da se Rijeka dodatno promovira, a Fiumanka dodatno poveže na međunarodnoj sceni.

U službenom dijelu boravka u Rostocku, zamjenik gradonačelnika Rijeke Miroslav Matešić susrest će se s gradonačelnikom Rostocka Rolandom Methlingom te sudjelovati na službenim primanjima i popratnim događanjima koji su prilika za produbljivanjem kulturne i gospodarske suradnje između dva grada.

Nastavno na dugogodišnju suradnju između dva grada, Muzej Grada Rijeke priprema gostovanje riječke izložbe “Torpedo” sljedeće godine u Rostocku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari