„539 SKOK”: U subotu atraktivna utrka Trsatskim stubama za najizdržljivije!

Ovogodišnji 20. Festival sporta i rekreacije “Homo si teć” počinje u subotu možda i najatraktivnjom utrkom “539 skok”

Utrkom “539 skok” u subotu 2. travnja i službeno počinje 20. Festival sporta i rekreacije “Homo si teć” koji će se protegnuti kroz predstojeća travanjska vikenda.

utrka skok karta

Odlično prihvaćena od trkača, ova je utrka izvrstan test brzine i izdržljivosti, a prijaviti se možete na www.rijeka.run. Najbolje očekuju vrijedne nagrade sponzora!

Sudionici se trebaju prijaviti ispred Hotela Continental, a start u podnožju stuba najavljen je za točno 10:00 sati. Proglašenje pobjednika i dodjela medalja održat će se u 12:30 sati također ispred Hotela Continental.

Jedinstvena i iznimno zahtjevna, “539 skok” je utrka s trasom ukupne duljine 493 metra i visinske razlike od 91 metra. Od podnožja stuba na Školjiću do platoa u ulici Joakima Rakovca na Trsatu potrebno je u što kraćem vremenu pretrčati 539 stepenica.

Sljedeće subote “Molo longo trk”

Već sljedeću subotu, 9. travnja, najpoznatija riječka šetnica Molo longo ugostit će “Molo longo trk”, a u velikom finalu, 16. i 17. travnja, svi će trkači i posjetitelji moći uživati u bogatom dvodnevnom programu s čak 6 utrka od kojih treba izdvojiti jednu novu – 1. riječki maraton.

Festival “Homo si teć“ okupi više od 14 000 sudionika na ukupno 8 organiziranih utrka te s pravom nosi titulu najmasovnije manifestacije cestovnog trčanja u Hrvatskoj.

Pravila utrke po Trsatskim stubama

Trsatske stube vode od riječke Delte do crkve Gospe Trsatske te su najkraći put od centra Rijeke do Trsata. 1531. godine kapetan Klisa, Petar Kružić dao je izgraditi 128 stuba kao zavjet, na najstrmijem dijelu staze. Ostale stube izgrađene su kasnije, pa danas ukupan broj stuba iznosi 561.

Za našu utrku “539 skok” tražit ćemo najbrže i najizdržljivije na 539 stepenica, od kapelice na Titovom trgu do platoa na šetalištu Joakima Rakovca. Najbolje očekuju vrijedne nagrade sponzora.

Raspis utrke

Termin održavanja: subota 02.04.2016. start u 10:00 sati
Prijave: Ispred Hotela Continental
Staza: Stube Petra Kružića (tzv. Trsatske stube)
Start – cilj: Podnožje stuba – Kapela Sv. Nikole (s označene pozicije)
Startnina: 50 kn (uključuje startni broj, majicu, vodu, okrepu nakon utrke)
Kronometarski start: svakih 60 sekundi po jedan natjecatelj/ica
Natjecatelji startaju redosljedom kojim su se prijavili
Broj stuba: 539 stuba
Dužina: 463 m
Visinska razlika: 91 m

Prijave: on-line do petka 01.04.2016. u ponoć ili na dan utrke od 8.00 do 9.00 sati

Nagrade

Nagrade za ukupne pobjednike (M/Ž)
Nagrade se dobivaju u obliku bonova koji se mogu iskoristiti za kupnju u Intersport trgovinama u Hrvatskoj. Bonovi se mogu iskoristiti do kraja 2016. godine. Nagrade se dodjeljuju za prva tri mjesta u muškoj i ženskoj kategoriji. Iznosi su isti za mušku i žensku kategoriju.

mjesto – Intersport bon u vrijednosti 400 kn
mjesto – Intersport bon u vrijednosti 300 kn
mjesto – Intersport bon u vrijednosti 200 kn
Proglašenje pobjednika: 12.00 sati (ispred Hotela Continental)

Općenito o stazi

prosječna visina stepenice: 15cm
prosječna dubina stepenice: 30 cm
broj stepenica: 539
prosječna širina: 204 cm

Napomene

Sudjelovanje na utrci osiguravate uplatom startnine i podizanjem startnog broja
Svaki natjecatelj dobiva: startni broj, trkaču majicu od tehničkom materijala i bočicu vode
Startna lista kreira se na dan utrke
Parking: Delta, besplatno nakon 14.00 h (udaljenost od mjesta okupljanja cca. 3 min pješke)
Toalet: na parkingu Delta
Osvježenje poslije utrke: voda i grickalice

Organizatori ne snose odgovornost za nastale štete, povrede ili nezgode za vrijeme održavanja utrke
Potpisom na prijavnici prilikom preuzimanja startnog broja natjecatelji pristaju da se fotografije ili video snimljeni tijekom utrke koriste u promociji projekta,
Povratak natrag je stubama pri čemu molimo natjecatelje da pripaze na one koji trče stubama prema gore (bodrenje je poželjno!)
U slučaju da natjecatelji žele da ih roba za presvlačenje čeka na vrhu stuba neka prilikom prijava napomenu organizatorima do 9:30 sati
Sudac zaustavlja vrijeme kada obje noge budu na ciljnom platou
Trkači trče na vlastitiu odgovornost. Prijavom i uplatom startnine atletičar preuzima odgovornost za svoje sudjelovanje na utrci.

Rezultati “539 skok” iz 2015. godine

Na prvom izdanju utrke po Trsatskim stubama “539 skok” pojavilo se ukupno 62 trkača.

Kiša i loše vrijeme nisu omeli trkače da uspješno završe ovu priličnu napornu i zahtjevnu utrku. Najbolje u ženskoj konkurenciji su bile Andrea Juričić – TK Rival (5:05min), Nika Begić – TK Triton (5:14min) i Paticija Vrbos (5:19min), a u muškoj konkurenciji Carlo Paris – VK Jadran (3:17min), Matija Kauzlarić (3:27min) i Saša Vidović (3:33min). Pobjednici su na ceremoniji proglašenja preuzeli svoje pehare i nagrade sponzora Sport vision.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari