60 GODINA MEDICINSKOG FAKULTETA Svečano promovirano 180 studenata

U sklopu Dana Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci koji slavi 60 godina postojanja i rada u HNK Ivana pl. Zajca na Svečanoj promociji studentima su uručene diplome, a akademsku titulu dobilo je 180 studenata – točnije 105 doktora medicine, 40 doktora dentalne medicine, 9 magistra sanitarnog inženjera i 24 prvostupnika sanitarnog inženjerstva

Nakon svečane dodijele diploma kojoj je nazočilo oko tisuću posjetitelja, članova obitelji, rodbine, kolega i prijatelja, fotografiranja na otvorenom s bacanjem kapa u zrak, studenti Medicinskog fakulteta izveli su prigodan glazbeni program za svoje kolege, njihove goste i uzvanike ali i građane, čime se Medicinski fakultet približio svojoj zajednici i njenim žiteljima.

Dekan Medicinskog fakulteta Rijeka Tomislav Rukavina

Studenti su, osim u glazbeno programu, sudjelovali i u organizaciji kako svečane promocije dodjele diploma tako i kasnije Svečane sjednice Fakultetskog vijeća. Preko šezdeset studenata volontera svojim su angažmanom i volontiranjem ukazali na svestranost ali i humanost koja ih je vodila u odabiru fakulteta medicinskih znanosti – baš poput svih ranijih 10.000 studenata koji su svoje diplome stekli u ovih proteklih 60 godina.

Svečanoj sjednici u HNK Ivana pl.Zajca nazočili su eminentni gosti, kolege i prijatelji Fakulteta. Uz uvodnu riječ dekana Tomislava Rukavine, eminentnom skupu obratili su se rektor Pero Lučin, akademik Danijel Rukavina, gradonačelnik Vojko Obersnel, župan Zlatko Komadina i Andro Krstulović Opara, izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske, pod čijim je visokim pokroviteljstvom održana Svečana sjednica.

Tijekom sjednice uručene su nagrade najboljim mladim znanstvenicima, najboljim studentima po godinama svih studija, najboljim diplomiranim studentima doktorima medicine i dentalne medicine i magistrima sanitarnog inžinjerstva te kliničku nagradu najboljem studentu.

Josip Aničić, predsjednik studentskog zbora uručio je nagradu za najboljeg nastavnika po izboru studenata 6.godine prof.dr.sc. Gordani Župan, koja je izjavila da je nagrada čini iznimno radosnom, ali je isto tako obavezuje za daljnji rad.

Prodekanica Brigita Tićac uručila je nagrade ovogodišnjim umirovljenicima zahvalivši im što su najbolje godine utkali u rad Med fakulteta i odgojili dobre, nove stručnjake, znanstvenike i kliničare. U njihovom ime zahvalio se prof. dr.sc. Mladen Peršić, koji je za rekao da uspjeh uvijek ovisi o timu, stoga se je zahvalio svojim profesorima, mentorima, kolegama te studentima za koje vjeruje da će dobro odraditi posao medicinara u budućnosti za koju ih sada priprema riječki Medicinski fakultet.

U glazbenom dijelu programa sudjelovali su Vokalna skupina studenata Medicinskog fakulteta, Mješoviti zbor liječnika Hrvatskog liječničkog zbora podružnice Rijeka, ženska klapa Luka i kao zadnji glazbeni broj uslijedila je riječka himna „Najdraža Rijeko“ u nadahnutoj izvedbi Damira Kedže, uz pratnju gitarista Zvonimira Radišića.

Na kraju Svečane sjednice Fakultetskog vijeća koja je obilježila 60 godina postojanja, rada i vrijednih rezultata Medicinskog fakulteta u Rijeci, dekan Tomislav Rukavina, zahvalio se se uzvanicima, kolegama i prijateljima Fakulteta na dolasku te svima poželio sretne nastupajuće blagdane.

Medicinski fakultet u Rijeci polazi 1091 student

Na današnjoj svečanoj promociji diplomanata akademske titule primilo je 105 doktora medicine, 40 doktora dentalne medicine, 9 magistara sanitarnog inženjerstva i 24 prvostupnika sanitarnog inženjerstva.
Medicinski fakultet u Rijeci polazi 1091 student od čega je gotovo 70% studenata izvan Rijeke.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari