Video | 7179 NEZAPOSLENIH Ovo su najtraženija zanimanja oglašena na riječkom Zavodu za zapošljavanje

U posljednjih nekoliko godina, Primorsko-goranska županija bilježi značajan pad stope nezaposlenosti. Više u video prilogu!

S jučerašnjim danom u evidenciji Zavoda za zapošljavanje – Područne službe Rijeka je 7179 nezaposlenih osoba.

Kada bi to recimo usporedili s nekim prethodnim vremenskim razdobljima, 5 godina unatrag, u siječnju 2019. imali smo 1500 nezaposlenih osoba više, a kada bi se vratili 10 godina unatrag u siječnju 2014. bilo je evidentirano skoro 22000 nezaposlenih više na području PGŽ-a.

Čak 38 posto nazaposlenih osoba u evidenciji je dugotrajno nezaposleno. Upravo prema njima Zavod je usmjerio jedan od svojih programa. Tu su i potpore za zapošljavanje i samozapošljavanje te obrazovanje putem vaučera, koje mogu koristiti i zaposlene osobe.

Najtraženija zanimanja u Primorsko-goranskoj županiji trenutno su prodavač, čistač, konobar, odgojitelj i kuhar, a najveća nezaposlenost evidentirana je u sektorima održavanja, administracije, ekonomije i prodaje, donosi Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari