8. MEMORIJAL „RIJEČKE VATRE“ Na Korzu vatrogasci, na Trsatu vježba civilne zaštite

Foto: facebook Marina Fabrio

Osmi memorijal „Riječke vatre“ u kojem se vatrogasne grupe natječu u čast vatrogasaca Grada Rijeke koji su poginuli u intervencijama pri spašavanju ljudi i imovine, održava se u subotu na riječkom Korzu, a na Trsatu i u Sušačkoj Dragi se provodi vježba civilne zaštite za slučaj velikih nesreća i katastrofa „Zaštita 2015.“, javlja Hina.

S jedne od prethodnih vježbi "Riječke vatre"
S jedne od prethodnih vježbi “Riječke vatre”

Na natjecanju vatrogasnih grupa sudjeluje 50-ak ekipa predstavnika hrvatskih i slovenskih vatrogasnih postrojba.

Natjecateljsku ekipu čine dva člana, a natječu se u svladavanju prepreka uz uporabu osnovnih operativno-taktičnih radnji i postupaka.

Sav prihod od kotizacije donirat će se Dječjoj bolnica Kantrida, tj. Odjelu za fizikalnu i rehabilitacijsku medicinu dječje dobi.

Terensku vježbu naziva „Zaštita 2015.“ provodi Područni ured za zaštitu i spašavanje u suradnji s Primorsko-goranskom županijskom i Gradom Rijekom, s ciljem daljnjeg uvježbavanja postrojbi civilne zaštite kao dodatnih snaga koje se aktiviraju u slučaju velikih nesreća i katastrofa.

vježba3

Tema vježbe je usklađeno djelovanje specijalističkih postrojbi za spašavanje iz ruševina, za logistiku te ostalih snaga zaštite i spašavanja u slučaju potresa ili bilo koje druge prirodne ili tehničko-tehnološke velike i razorne nesreće, prenosi Hina.

Vježba se paralelno održava na dvije lokacije u istočnom dijelu Rijeke, tj. na prostoru bivših vojarni na Trsatu i u Sušačkoj Dragi, a odvija se po scenariju koji uključuje potres magnitude 6,9 po Richteru s epicentrom istočno od Grada Rijeke. Prema scenariju, potres je pogodio šire područje Rijeke, posljedice su katastrofalne, a najoštećenije su stare gradske jezgre.

U vježbi sudjeluju djelatnici Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Rijeka, pripadnici riječkog odjela Državne intervencijske postrojbe Civilne zaštite, djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Rijeke, pripadnici Specijalističke postrojbe Civilne zaštite Primorsko-goranske županije za spašavanje iz ruševina, Specijalističke postrojbe Civilne zaštite Grada Rijeke za spašavanje iz ruševina, županijske Specijalističke postrojbe Civilne zaštite za logistiku te Postrojbe Civilne zaštite Grada Rijeke za opće namjene.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari