NAJVEĆI LANAC MARINA NA MEDITERANU

ACI jubilarnu 40. obljetnicu okrunio novim nagradama na Kvarnerskom danu turizma

Jubilarnu 40. obljetnicu najveći lanac marina na Mediteranu, ACI okrunio je novim nagradama na Kvarnerskom danu turizma

U prepunoj dvorani opatijskog hotela Royal održan je Kvarnerski dan turizma.

Na tradicionalnoj svečanosti u organizaciji Turističke zajednice Primorsko-goranske županije, njen predsjednik, župan Zlatko Komadina i direktorica Irena Peršić Živadinov ugostili su brojne turističke djelatnike, tvrtke i institucije s područja Primorsko-goranske županije, a najboljima među njima uručena su posebna priznanja.

ACI-ju su pripale dvije nagrade

Kao kruna ovogodišnje proslave velike 40. obljetnice od osnutka najvećeg lanca marina na Mediteranu, ACI-ju su pripale dvije nagrade koje je u ime nacionalnog nautičkog lanca preuzeo član Uprave za financije, korporativno pravo i ljudske resurse, dr. sc. Ivan Herak.

Župan Zlatko Komadina i direktorica Turističke zajednice Primorsko-goranske županije Irena Peršić Živadinov u svojim su uvodnim obraćanjima izrazili zadovoljstvo turističkim rezultatima i čestitali najboljim turističkim djelatnicima, destinacijama, institucijama, restoranima i OPG-ovima s područja Primorsko-goranske županije u 2023. godini.

Nazočne su pozdravili i gradonačelnik Opatije, Fernando Kirigin te Slavko Štefičar, ravnatelj Uprave za održivi razvoj i konkurentnost turističke destinacije pri Ministarstvu turizma i sporta te predstavnik ministrice turizma i sporta Nikoline Brnjac.

Uz brojne predstavnike turističko sektora Primorsko-goranske županije te tvrtki i institucija koje na istom području posluju manifestaciji je u ime ACI-ja prisustvovao član Uprave, dr. sc. Ivan Herak. Ivan Herak tom prigodom preuzeo je dvije nove nagrade koje predstavljaju zajedničke napore cijelog ACI-ja ka nautičkoj izvrsnosti, a kojima je zaključena ova slavljenička 40. obljetnica. Tom prigodom ACI je tako nagrađen nagradom u nautičkom turizmu za koju je bio nominiran u projektu Godišnje hrvatske turističke nagrade i posebnim priznanjem za obljetnicu poslovanja povodom četiri desetljeća dugog uspješnog poslovanja.

Herak: Zadovoljstvo mi je što naš trud, angažman i rad ne prolazi nezapaženo

„Protekla godina za nas je kao kompaniju bila značajna po mnogočemu, no ipak poseban je fokus tijekom cijele 2023. bio na proslavi velike 40. godišnjice. Zadovoljstvo mi je što naš trud, angažman i rad na unaprjeđenju nacionalnog nautičkog turizma, a samim time i turističkih destinacija, ne prolazi nezapaženo. Velika je čast ponovno primiti nagrade koje predstavljaju vrijednu potvrdu da je naše strateško promišljanje novih nautičkih iskoraka, kao i kontinuirano ulaganje u razvoj nautičke infrastrukture i ponude naišlo na odobravanje i od strane gostiju, ali i od strane lokalnih zajednica i destinacija. Zaista sam sretan što ACI ponosno brendira nautičku ponudu Republike Hrvatske, a naposljetku i cjelokupni nacionalni turizam u svijetu“, istaknuo je dr. sc. Ivan Herak.

Kvarnerski dan turizma bio je prigoda za uručivanje brojnih priznanja: priznanja za Godišnje hrvatske turističke nagrade, priznanja Čovjek, ključ uspjeha – Djelatnici godine na državnoj i županijskoj razini, niz posebnih priznanja povodom obilježavanja obljetnica poslovanja, zatim za obljetnice organiziranog turizma, dobitnicima nacionalne nagrade Suncokret ruralnog turizma Hrvatske, te niz priznanja brojnim suradnicima i partnerima koji svojim vrijednim aktivnostima doprinose ugledu destinacije i razvitku turizma Primorsko-goranske županije.

Svakako treba istaknuti posebno priznanje koje je dodijeljeno Antonu Boloniću, poznatom dugogodišnjem turističkom djelatniku i predsjedniku Poslovnog odbora Turističke zajednice Primorsko-goranske županije.

Posthumno priznanje dodijeljeno je profesoru Mladenu Črnjaru koji je bio redoviti profesor u trajnom zvanju Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu iz Opatije, dugogodišnji ravnatelj Zavoda za prostorno uređenje Primorsko-goranske županije te čelnik MK Kvarner i Automotodroma Grobnik.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari