UNAPRJEĐENJE KVALITETE ŽIVOTA

ACI marine darovale vrijedno vozilo Centru za rehabilitaciju Rijeka

U Centru za rehabilitaciju Rijeka 30. lipnja 2022. održana je primopredaja mini busa za potrebe prijevoza korisnika o kojima Centar skrbi – osoba s intelektualnim teškoćama i poremećajem iz spektra autizma.

Sredstva za nabavu vozila osigurao je ACI d.d., a primopredaji su nazočili član Uprave ACI d.d. Josip Ostrogović, ravnateljica Centra za rehabilitaciju Iva Letina, predstavnica roditelja korisnika Centra Željka Vrlić te predstojnica podružnice Pulac, Nataša Munjas Pastulović. Ukupna vrijednost vozila je 156.131,25 kn, a njime će 16 korisnika dobiti uslugu prijevoza od svoga doma do Centra, gdje svakodnevno dolaze na rehabilitaciju, psihosocijalnu i fizikalnu terapiju, radne, kreativne, glazbene i ostale aktivnosti.

„Kao tvrtka kojoj briga i odgovornost prema zajednici predstavljaju jednu od temeljnih vrijednosti, ACI se obvezao sudjelovati u raznolikim društvenim projektima vladinog i nevladinog sektora. Uvidom u dostavljeni zahtjev za donaciju, spoznali smo mogućnost za vrlo značajno podizanje kvalitete života naših sugrađana s invaliditetom, ali i priliku da ACI kroz ulaganje u jednu ovakvu humanu misiju pruži vlastiti doprinos zajednici u kojoj poslovno djeluje“, rekao je Josip Ostrogović, član Uprave ACI-ja.

VIDEO DANA:

Prijevoz korisnika je sastavni dio usluga Centra za rehabilitaciju Rijeka i od izuzetne je važnosti u svakodnevnom radu. Centar pruža uslugu za oko osamdeset korisnika poludnevnog boravka koji svakodnevno od svoje kuće dolaze u Centar. Povećanje mobilnosti od izuzetnog je značenja i u povećanju kvalitete življenja osoba s invaliditetom o kojima skrbimo. U ACI-ju su prepoznali potrebe najugroženijih skupina i ovom vrijednom donacijom mini busa Centru za rehabilitaciju Rijeka pokazali su izuzetnu socijalnu osjetljivost prema osobama s invaliditetom i prema ustanovi koja se o njima skrbi. Ovim putem zahvaljujemo ACI- ju za nabavku novoga vozila, čime su olakšali naše svakodnevno poslovanje i omogućili proširenje naše usluge na veći broj korisnika“, istaknula je Iva Letina, ravnateljica Centra za rehabilitaciju Rijeka.

Prijevoz korisnika od njihovog doma do Centra za rehabilitaciju jedan je od najvažnijih i najzahtjevnijih segmenata u organiziranju naše svakodnevnice. Zbog nedostatka vozila puno se vremena troši na prijevoz. Ovom vrijednom donacijom uvelike će se poboljšati na prvom mjestu sigurnost korisnika, a zatim i kvalitetu njihovog života i rada. U ime roditelja i skrbnika, a posebno u ime korisnika, zahvaljujem ACI-ju i svima koji su sudjelovali u realizaciji ove donacije“, kazala je Željka Vrlić, predstavnica roditelja korisnika Centra.

Centar za rehabilitaciju Rijeka pruža socijalne usluge  odraslim osobama s intelektualnim teškoćama i pridruženim smetnjama te djeci s teškoćama u razvoju. Rad se sastoji od pružanja usluge smještaja, boravka, prehrane, njege i brige o zdravlju, odgoja, osposobljavanja u posebnim uvjetima, medicinske i psihosocijalne rehabilitacije te organiziranog provođenja slobodnog vremena s ciljem podizanja kvalitete života osoba s invaliditetom. U Centru je trenutno smješteno 243 osobe (cjelodnevni i poludnevni smještaj) o kojima se brine 159 djelatnika.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari