AKCIJA MLADIH: „Najlakše je sjediti u nadzornim odborima a odgovornost za čišćenje snijega na Platku prebacivati na – snijeg“

bty

Županijski vijećnici Akcije mladih u Primorsko-goranskoj županiji Bojan Kurelić i Vjekoslav Rubeša održali su danas konferenciju za medije s temom „Koja je razlika između prihvaćanja odgovornosti i političke prodaje“

S obzirom na oštru polemiku koja se razvila u medijima i na društvenim mrežama vezano uz slučajeve Platak, Fortica, te upravljanje upravnim i nadzornim odborima u Primorsko-goranskoj županiji, iz Akcije mladih su danas na konferenciji za medije još jednom pokušali jasno objasniti županijskim čelnicima i SDP-ovoj koaliciji „da Akcija mladih nije na prodaju!“.

„Akcija mladih nikada nije imala problem s prihvaćanjem odgovornosti, to se može jasno vidjeti na primjeru Općine Lovran gdje već u drugom mandatu imamo svog načelnika koji je evo npr. Proračunom za 2018. godinu nadmašio puno veće općine i gradove koji ga okružuju. I gdje smo odgovornim vođenjem lokalne samouprave pokazali kako se preuzima odgovornost u upravljanju. A s obzirom na to da Županu i SDP-ovoj koaliciji nije jasna razlika između prihvaćanja odgovornosti i političke prodaje, probat ćemo još jednom objasniti isto“, rečeno je na konferenciji za medije na kojoj su sudjelovali Bojan Kurelić i Vjekoslav Rubeša, županijski vijećnici Akcije mladih u Primorsko-goranskoj županiji.

Prihvaćanje odgovornosti je odgovorno upravljanje javnim sredstvima i resursima u skladu sa Zakonima i propisima isključivo u interesu građana. Nešto s čime se ne može pohvaliti tvrtka koja upravlja, između ostalog, Platkom, a u vlasništvu je Primorsko-goranske županije, istakli su vijećnici Akcije mladih.

„Radi se o tvrtki Goranski sportski centar d.o.o. u koju godišnje ide direktno više od 4 milijuna kuna iz proračuna Primorsko-goranske županije te još puno milijuna koji se troše na razvoj Platka i ostalih objekata kojima upravlja GSC d.o.o. Slučaj koji se ovaj vikend na Platku desio s neočišćenim parkiralištem samo je jedan od mnogobrojnih propusta kojima se ugrožavaju ne samo sredstva koja se „pumpaju“ u projekt Platka već i sam projekt. Drago nam je da su nakon 24 satne prepiske na društvenim mrežama, umjesto daljnjeg manipuliranja podacima i rasprave, konačno odlučili ispričati se svim građanima za napravljene propuste. I za sada neka rasprava o Platku ostane na ovom, a o detaljima ćemo pričati na narednoj sjednici skupštine Primorsko-goranske županije, istakli su Kurelić i Rubeša.

„A što je politička prodaja, to smo već nekoliko puta jasno pokušali objasniti… to je trgovina pozicijama i javnim novcem za bezuvjetnu podršku izvršnoj vlasti. Akcija mladih na to nikad nije pristala niti će pristati. To je način na koji funkcionira politika u cijeloj zemlji i način funkcioniranja koji nas je svih doveo na rub propasti. Podržati neki akt poput proračuna a da ga u tom trenutku niste niti vidjeli, niti sudjelovali u njegovoj pripremi za mjesta u upravnim vijećima i nadzornim odborima za Akciju mladih je politička trgovina.

A dožupanu Borasu-Mandiću na izjavu da smo “mogli sjediti u nadzornim odborima ali nam je lakše ovako“ poručujemo da je lakše sjediti u nadzornim odborima za novčanu naknadu i odgovornost za čišćenje snijega (na skijalištu!) prebacivati na snijeg nego baviti se problemima građana i ukazivati na propuste bez političke trgovine kao što to čini Akcija mladih, zaključili su Bojan Kurelić i Vjekoslav Rubeša, županijski vijećnici Akcije mladih u Primorsko-goranskoj županiji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari