AKCIJA TEČE PREMA PLANU

Akcija u Rijeci odvija se prema planu: U tijeku je tegljenje mine na lokaciju neutralizacije!

U 9 sati počelo je tegljenje mine zaostale iz Drugog svjetskog rata iz riječke luke na lokaciju na kojoj će biti neutralizirana.

U 9.23 sati tegalj je prošao vrh Riječkog lukobrana i nastavljeno je tegljenje prema mjestu neutralizacije koje još uvijek traje.

Podsjećamo, akcija je započela jutros u 06.09 sati što je označeno zvukom sirene.

Prvi korak bile su aktivnosti pripreme mine za tegljenje koje su proveli ronioci specijalne policije MUP-a. Potom je krenulo tegljenje mine.

Akcija se za sada odvija po planu.

I dalje je obustavljen sav cestovni, željeznički, zračni i pomorski promet u tzv. crvenoj zoni koja obuhvaća područje oko riječke luke, a zatvoreni su i svi gospodarski objekti. Cestovni promet u gradu, odvija se tzv. sjevernim koridorom, odnosno ulicama Vukovarska, Viktora Cara Emina, Fiorello la Guardia, Pomerio i Žrtava fašizma. Zatvoreni su odnosno izmješteni i željeznički te autobusni kolodvor.

Inače, cijelu akciju izvlačenja i neutralizacije mine koordinira Stožer civilne zaštite Grada Rijeke u partnerstvu s Policijskom upravom primorsko – goranskom i mnogim drugim službama i institucijama.

“Građani se i dalje pridržavaju danih uputa na čemu im se zahvaljujemo.”, poručili su iz Stožera civilne zaštite Grada Rijeke I Policijske uprave primorsko – goranske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari