U 13.50 OGLASILA SE SIRENA

Video | Detonirana mina u Riječkom zaljevu: Eksplozija je odjeknula u cijelome gradu!

Podmorska mina, zaostala iz Drugog svjetskog rata, koja je jutros u 9 sati otegljena iz riječke luke, detonirana je na otvorenom moru, usred Kvarnerskog zaljeva, u 13.15 sati.

Eksplozija je odjeknula u cijelome gradu!

Oglašavanjem sirene početka opasnosti u nedjelju ujutro, desetak minuta nakon šest sati, počela je složena akcija izmještanja i neutralizacije zaostale protubrodske mine iz Drugog svjetskog rata iz riječke luke. Kako je najavljeno iz Stožera civilne zaštite Grada Rijeke, mina je plovilom prevezena na predviđenu lokaciju na moru u Riječkom zaljevu gdje je neutralizirana.

Uoči akcije provedena je potpuna evakuacija zbog sigurnosti i zaštite ljudskih života. U subotu je iz zgrada u zoni neposredne potencijalne opasnosti u slučaju aktiviranja mine evakuirano oko 500 stanara.

Objavljena je i snimka tegljenja. Podmorska mina, zaostala iz Drugog svjetskog rata, koja je jutros u 9 sati otegljena iz riječke luke, detonirana je na otvorenom moru, usred Kvarnerskog zaljeva, u 13.15 sati.

Detonaciju mine pogledajte OVDJE!

Zvuk sirene kojim je označen prestanak opasnosti ujedno je označio i prestanak zabrane boravka u tzv. crvenoj zoni smještenoj uz riječku luku te se stanari tog područja koji su evakuirani jučer u 22 sata polako vraćaju svojim domovima.

U 15 sati normalizirat će se i promet središtem grada.

Svi uključeni u akciju zahvaljuju se građanima suradnji i razumijevanju.

Rezultati danas uspješno provedene akcije bit će prezentirani na konferenciji za medije u 15 sati u Gradskoj vijećnici.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari