VAŽNO

Ako pišete MUP-u… PU primorsko-goranska ima novu e-mail adresu upravnih poslova

Za podneske iz upravnih poslova građanima je na raspolaganju adresa pupg.upravni@mup.hr

Obavještavamo građane da je za dostavu podnesaka iz upravnih poslova na raspolaganju adresa pupg.upravni@mup.hr .

Putem navedene adrese elektroničke pošte građani mogu dostaviti upite i podneske iz nadležnosti prijavništva i osobnih isprava, prometnih isprava, državljanstva i stranaca te iz domene poslova oružja i nalaznog ureda.

Uz uredno ispunjene i potpisane podneske i zahtjeve, primjerice dostave suglasnosti stanodavaca za prijavu prebivališta/boravišta, potrebno je dostaviti presliku identifikacijske isprave podnositelja, kao i druge odgovarajuće ili za to propisane obrasce koji se mogu pronaći na poveznici https://mup.gov.hr/obrasci-281565/281565 .

Radi ekonomičnijeg rješavanja zahtjeva građanima preporučamo da u podnesku ili upitu navedu kontakt broj, kako bi mogli nazvati radi eventualne nadopune podneska ili zahtjeva.

Ponovo podsjećamo građane i na mogućnost korištenja sustava e-građani, kao i e-Usluge MUP-a RH  putem kojih mogu podnijeti zahtjeve za izdavanje vozačke dozvole i putovnice, prijavu boravišta, dostaviti suglasnost stanodavca za prijavu prebivališta/boravišta te dostaviti suglasnost jednog od roditelja za izdavanje putovnice za dijete.

Nadalje, upućujemo i na korištenje mogućnosti koju nudi aplikacija redomat.mup.hr kako  bi skratili vrijeme čekanja u redu prilikom obavljanja upravnih poslova u šalter dvorani u sjedištu Policijske uprave primorsko-goranske u Rijeci na adresi Žrtava fašizma 3.

Također, građane koji koriste jednu od mogućnosti aplikacije redomat.mup.hr , primjerice preuzimanje rednog broja ili rezervacija rednog broja, a u međuvremenu iz objektivnih okolnosti ne mogu pristupiti u ranije spomenutu šalter dvoranu radi obavljanja upravnih poslova, molimo da putem iste aplikacije obavezno otkažu izabranu mogućnost te na taj način drugim građanima omoguće korištenje otkazanih termina.

Na poveznici https://primorsko-goranska-policija.gov.hr/moji-dokumenti/23877 građani mogu pronaći potrebne kontakt brojeve telefona prema vrstama upravnih poslova.

Podatke o uredovnom radnom vremenu upravnih poslova u sjedištu Policijske uprave i pripadajućim postajama mogu pronaći ovdje .

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views