AKTUALNI SAT 18. SJEDNICE GV-a Obersnel: “Odgovor MUP-a o “ustašlucima” na norijadi nije stigao, nadam se da hoće!

Foto: Ilustracija (Riječanin)

Na Aktulanom sati 18. sjednice Gradskog vijeća Grada Rijeke Tea Mičić Badurina (PGS) je govorila o nedavnoj sramotnoj proslavi maturanata na Korzu i Delti, gdje se veličalo ustaštvo

Navela je kako smatra da bi izgrednike trebalo kazniti pa je gradonačelnika pitala je li dobio kakvu povratnu informaciju, što je policija poduzela, jer je riječ o kaznenom djelu.

Dodala je kako je u Slavonskom brodu podnesena inicijativa da se Građanski odgoj uvede kao obavezni školski predmet te je pitala može li gradonačelnik dati inicijativu Ministarstvu da se to uvede svugdje.

Gradonačelnik Vojko Obersnel je kazao kako što se tiče odgovora MUP-a nije dobio nikakav odgovor i nada se da hoće.

“Nije problem samo u kršenju zakona korištenjem riječi i znakovlja koje čine kazneni prijestup. Generalno, problem je u zadnjem danu škole. Dva puta pokušali smo u zadnjem danu škole organizirati događanja kako bi maturantima pružili priliku da se zabave na normalan način. Oba puta nismo uspjeli jer su maturanti prve godine na Gatu Karoline riječke bacili kemijske WC-e i ograde u more, a slično se dogodilo i naredne godine. To se neće riješiti sve dok se u to ne uključe škole.” odgovorio je gradonačelnik Obersne i dodao kako ne može prihvatiti odgovor ravnatelja škola da to nije njihov posao, jer su oni svršetkom nastave pustili učenike.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

“To je problem kojim bi se trebali pozabaviti osnivači škola u suradnji s ravnateljima. Ne služi nam na čast posipanje prolaznika brašnom i gađanje jajima, niti gomila alkoholiziranih maturanata koji se šeću Korzom. Spremni smo pružiti potporu rješavanju tog problema, ali nema smisla niti započinjati bez suradnje s ravnateljima.” odgovorio je Obersnel.

Što se Građanskog odgoja tiče, ne zna za to i to mu zvuči čudno jer je inicijativa Grada Rijeke bila da se Građanski odgoj uvede u sve škole. Gradonačelnik će provjeriti o čemu se radi pa će dati odgovor idući put ili pisanim obliku, čulo se na Aktulanom satu 18. sjednice rijekog Gradskog vijeća.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari