Hoće li sanacija odrona na plaži Sablićevo biti dovršena do početka sezone kupanja?

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

“U gradu ima dosta velikih gradilišta pa izvođači nisu zainteresirani za ove male radove”, rekao je gradonačelnik na Aktulanom satu sjednice Gradskog vijeća

Na Aktualnom satu 18. sjednice Gradskog vijeća Grada Rijeke vijećnik Koraljko Pasarić (PGS) je postavio pitanje održavanja riječkih plaža odnosno sanacije plaže Sablićevo.

Pasarić je kazao kako je sezona kupanja pred vratima. Grad Rijeka je prethodnih godina dosta uložio u održavanje plaža, kazao je, pa ga zanima što se za ovu sezonu uredilo na plažama, a posebno na plaži Sablićevo gdje je došlo do odrona i gdje postoji opasnost za kupače.

Gradonačelnik Vojko Obersnel je odgovorio kako se intenzivno radi na pripremi plaža za sezonu kupanja. Za sljedeći kolegij se priprema, kazao je, opsežan materijal u kojem će biti predstavljeni rezultati istraživanja kvalitete mora za prošlu godinu, i ako bude moguće rezultati prvog mjerenja ove godine, kao i sve aktivnosti vezane uz saniranje plaža od djelovanja mora i neodgovornih pojedinaca.

Ono što je najveći problem je sanacija odrona na plaži Sablićevo koja je jedna od najatraktivnijih, ali je opterećena činjenicom da se u nekoliko navrata na njoj događao odron stijena.

Poduzete sve mjere nakon zadnjeg odrona. Tražilo se očitovanje struke vezano uz opasnost od mogućeg ponavljanja odrona i napravljen je projekt sanacije.

U dva navrata raspisivan je natječaj za izvođača sanacije, na koje se nije se javila niti jedna tvrtka. U gradu ima dosta velikih gradilišta pa izvođači nisu zainteresirani za ove male radove i ne žele prihvatiti ugovornu obvezu, ponajprije zato što svi imaju problema s nedostatkom radne snage.

Sanacija je ipak ugovorena i trebala bi biti završena, možda ne do 15. lipnja, ali do ljeta i udarnih termina hoće”, kazao je u svome odgovoru gradonačelnik Obersnel.

Gradonačelnik je podsjetio da se sredstva za uređenje plaža dobivaju od koncesijske naknade ostvarene na području grada Rijeke.

Jedan značajni dio naknade uplaćivala je tvrtka 3. maj, koja je u stečaju, i koja na žalost to nije činila zadnjih godinu i pol, pa je ukupna količina sredstava na raspolaganju nešto manja. Potreban iznos nadoknađen je iz komunalne naknade, ali to nije niti približno onome koliko je trebalo biti.”, zaključio je Obersnel.

Vijećniku Pasariću dostavit će u pisanom obliku pojašnjenje svih aktivnosti koje su planirane vezano uz uređenje plaža.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views