PRETPOSTAVLJA I IZ KOJEG SMJERA!

Ana Blečić Jelenović: “SDP me seksistički napao!”; Filipović: “To nema apsolutno nikakve veze sa mnom ni s SDP-om!”

“Rijeka se crveni, ali od sramote!”, ustvrdila je Ana Blečić Jelenović, kandidatkinja za riječku gradonačelnicu Liste za Rijeku

“Dobila sam “čestitku” za Dan žena kojom mi se poručuje da sam prostitutka, i da će me skriveni netko, vratiti na obalu o kojoj sam prije nekoliko dana govorila obrazlažući dio programa oko otvaranja pregovora sa nadležnima da se ingerencije nad obalom vrate Gradu Rijeci”, rekla je Ana Blečić Jelenović, kandidatkinja za riječku gradonačelnicu Liste za Rijeku, na današnjoj konferenciji za novinare.

Dodala je da se iza svega krije vladajuća stranka u Rijeci!

“Nažalost, s govorom mržnje, a sve pod parolom slobode govora, suočena sam posljednja dva mjeseca. Pitam ovako na glas, da je bilo tko od muških kandidata za gradonačelnika otvorio ovu temu obale, bi li i on kao muškarac dobio neke epitete, da li bi i on bio nazvan prostitutkom? Ovo je ništa drugo nego seksistički napad koji ne priliči niti jednom gradu, a posebno ne Rijeci. Ne govori u prilog njenoj otvorenosti, multikulturalnosti i slobodi u svakom smislu, a na koju se tako često volimo pozivati”, rekla je Blečić Jelenović.

Prema njenim pretpostavkama, ova “anonimna” gadarija dolazi upravo od riječke stranke na vlasti koja se toliko zalaže za jednakost i ravnopravnost žena, dodajući da kao i ostalo što je od njih do sada vidjela i čula, sve ostaje tek na verbalnoj razini.

“Kako zaključujem da se radi o SDP-u? Svi izborni memovi, uključujući i ovu gnjusnu montažu, nalaze se na stranici gdje nema niti jednog mema njihovog kandidata, već se bave samo drugima. Konačno, svi iz foruma mladih SDP-a i lajkaju i dijele tu istu stranicu. Svakome tko želi zaključiti tko je autor ovih memova – više nego dosta.

Poručujem im da treba malo biti i inteligentan kada tako nešto pokušavaju učiniti, kad već misle da ste posebni. Jesu, posebni su, vjerujte mi, ali isključivo kao negativci”, naglasila je Blečić Jelenović dodajući da se Rijeka doista crveni, kako to govore drugdje u Hrvatskoj, ali ne od političkih boja nego od sramote te da je ovo seksističko, jadno, neinventivno ponižavanje kod nje izazvalo samo tugu, jer se neke osobe nažalost nisu odmakle od srednjeg vijeka i očito ne mogu participirati u razvoju Rijeke na slobodan, ljudski način.

Također, uputila je i poruku zastupnicima u Saboru koji su ne izglasavanjem izmjena Kaznenog zakona u pogledu kaznenog djela – spolno uznemiravanje u smislu prijave istog “ex offo” – pokazali da okreću leđa ženama, tim istim ženama kojima će danas, licemjerno, dijeliti ruže i “razumjeti ih, podržavati”.

Da se nešto PROMIJENI Blečić Jelenović je predložila da se donese zakon kojim će se o pitanjima koji se tiču žena zakoni donositi isključivo na Dan žena. Možda bi samo zato jer je to taj dan, to stvorilo razliku da netko povodom takve akcije jako dobro razmisli o posljedicama donošenja ili nedonošenja zakonskih odredbi koje se tiču žena.

Prema riječima kandidatkinje za riječku gradonačelnicu, ovaj seksistički napad neće je spriječiti da ovaj dan provede uz lijepu riječ za žene, podršku koju jedne drugoj mogu pružiti, pa je organizirala da ženama daruje ono što svakoj ženi treba… slatko. I poruka. Uz moto: Draga moja TI, budi to što jesi jer si SUPER BAŠ TAKVA KAKVA JESI!

“Ovo ćemo napraviti uz stisak ruke i zagrljaj kojeg nažalost ove godine moramo zamijeniti samo koronaškim pozdravom i tako ipak obilježiti ovaj dan kako smo i prvotno planirali, dakle kao dan predaha od cjelogodišnje borbe za prava žena u društvu, u kojem danu ću žene darivati, razmijeniti s njima misli i iskustva. Nakon toga dana, borba ide dalje. Još snažnije”, zaključila je Ana Blečić Jelenović.

Nakon toga na riječkom Korzu podijelila je nekoliko stotina muffina uz prigodne poruke podrške ženama.

Filipović: Osjećam se dužnim reagirati na neistine 

Vrlo brzo reagirao je putem objave na svom Facebook profili SDP-ov kandidat za gradonačelnika Marko Filipović.

Evo kako je on odgovorio na ove prozivke:

Osjećam se dužnim reagirati na neistine koje je Ana Blecic Jelenović danas iznijela na račun SDP-a. Koliko god mi je kao čovjeku žao što se gospođa Ana našla u situaciji da uopće mora govoriti o seksističkom napadu, moram reći da navedena stranica kao ni sporna objava nemaju apsolutno nikakve veze sa mnom ni s SDP-om.

Seksistički komentari su nešto na što se ne želimo i nećemo spuštati.

Pozivam Anu i sve ostale kandidate na fair play. Seksizmu nikad, a posebno danas kada obilježavamo Dan žena, nema mjesta u kampanji. Tko god da stoji iza objave, nije dostajan da se o njemu uopće priča!“, napisao je Marko Filipović.

Osjećam se dužnim reagirati na neistine koje je Ana Blecic Jelenovic danas iznijela na račun SDP-a. Koliko god mi je…

Objavljuje Marko FilipovićPonedjeljak, 8. ožujka 2021.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari