[ANKETA] KAKO ĆE GLASATI RIJEKA I KVARNER?

Iako točan datum izbora još nije poznat, još sitno brojimo do tog dana. Što god tko mislio, pred nama su najneizvjesniji parlamentarni izbori. SDP-ova koalicija iz mjeseca u mjesec bilježi sve bolje anketne rezultate i zaostatak za HDZ-om u ovom trenutku možda ni ne postoji. Razloga je više, a najnoviji od njih je i da je Zoran Milanović pokazao manire istinskog državnika! Iako bi najjači argument trebao biti rast gospodarstva, koji ne dovodimo u pitanje, on se još ipak ne može osjetiti na džepovima građana. S druge pak strane imamo nekoliko, pa slobodno možemo reći loših poteza HDZ-a, a uporno izbjegavanje sučeljavanja kandidata za premijera Tomislava Karamarka dovodi u pitanje njegovu sposobnost sučeljavanja s državnicima drugih zemalja kada bude trebalo očuvati nacionalne interese (ali ne tako da se sa svima zarati ili posvađa). Tu njegovu slabost prepoznali su i u SDP-u, pa je logično da ju stalno ističu.

image

Bilo kako bilo, Rijeka je uvijek bila specifična. Pogotovo to dobro znaju u HDZ-u. Činjenica da je smještena u osmu izbornu jedinicu koju čine Istra i Kvarner daje dodatnu draž ovim izborima sada kada je jasno da IDS ne ide s SDP-om. ORAH-ov balon u Rijeci kao da se malo ispuhao, ali još uvijek mogu iznenaditi s jednim mandatom. Tu još imamo i Živi zid, ali i stranku Ive Josipovića iz koje su najavili mogućnost da upravo on vodi listu. Dakle, nakon dugo vremena i mi (Rijeka) imat ćemo neizvjesne izbore. Sada je manje, više jasno tko će s kim i tko s kim neće pa je logično da vidimo kako će glasati Rijeka i Kvarner. Anketa koju smo vam pripremili, neće predočiti kakvi će biti rezultati izbora u osmoj izbornoj jedinici nego naravno u Rijeci i na Kvarneru od kuda dolazi najveći broj naših čitatelja, a ponudili smo vam odabrati jednu od stranaka ili koalicija za koje je do danas poznato da izlaze na izbore.

Pa da vidimo…

[yop_poll id=”5″]

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari