NEKI ODOBRAVAJU, NEKI - NE

Video | ANKETA Riječane će voziti Nepalci i Indijci, komentari građana raznoliki: ‘Jako sam žalosna, naši mladi odlaze van…’

Autotrolej će zaposliti 20 stranih radnika iz Nepala i Indije, oni će od kraja veljače početi raditi kao vozači autobusa

“Komunalno društvo Autotrolej već dulje vrijeme vrlo jasno komunicira problem nedostatka vozača. Kod nas ni u susjednim zemljama vozača nema i to nije problem s kojim se samo mi suočavamo.”, rekla je glasnogovornica Autotroleja Kristina Prijić za Kanal Ri.

Autotrolej je tako bio primoran raspisati natječaj i odabrati agenciju koja posreduje u zapošljavanju stranih radnika s obzirom da vozača na hrvatskom tržištu – nema.

Prvih deset vozača iz Nepala i Indije trebali bi početi s radom od kraja veljače, a još deset očekuje ih se tijekom ožujka i travnja. Autotrolej će novim vozačima osigurati mentore.

“Znači ljude koji su usko vezani uz struku prometa. Oni će onda s tim ljudima raditi na upoznavanju sustava i linija, na upoznavanju općenito cijelog sustava na kojem Autotrolej funkcionira.”, rekla je Prijić.

U početku će strani radnici preuzeti manje zahtjevne linije kao što su 1a, 2a, linija za KBC. Autotrolej putem javnih natječaja nudi prekvalifikacije za vozače i njihovo zapošljavanje, ali odaziv domaćih radnika jednostavno nije dovoljan za osiguravanje cjelovite usluge javnog gradskog i prigradskog prijevoza, donosi Kanala Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari