ODLUKA DRŽAVNOG SUDBENOG VIJEĆA

Antun Žagar imenovan za sljedećeg predsjednika riječkog Upravnog suda

Idući predsjednik Upravnog suda u Rijeci bit će Antun Žagar. To je, nakon provedenog oglasa, danas odlučilo Državno sudbeno vijeće. Dužnost će preuzeti 1. srpnja, kada drugi – time i završni – predsjednički mandat završava sucu Alenu Rajku.

Antun Žagar sudac je Upravnog suda u Rijeci od 2013., otad sudi u imovinsko-graditeljsko-komunalnoj grupi predmeta. Prije imenovanja na sudačku dužnost bio je sudski vježbenik i savjetnik u Općinskom sudu u Puli, a potom voditelj Službe pravnih i općih poslova u riječkom odjelu Hrvatskih voda, zaduženom za slivove Sjevernog Jadrana.

Natprosječno bodovani program rada s kojim se kandidirao za ovo imenovanje započeo je citatom iz mišljenja Savjetodavnog vijeća europskih sudaca (tijela Vijeća Europe): „Glavna je zadaća predsjednika suda da u svakom trenutku nastupa kao čuvar neovisnosti i nepristranosti sudaca i suda u cjelini“.

Sudac Žagar apsolvent je doktorskog studija na Pravnom fakultetu u Zagrebu. Završio je više domaćih i međunarodnih sudačkih edukacija. Autor je znanstvenih i stručnih radova te izlagač na profesionalnim skupovima, baveći se najviše temama na područjima vodnoga, koncesijskog, graditeljskog i komunalnog prava.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari