PREVARANTI U CENTRU RIJEKE

Apel iz riječkog Azila: ‘Mladi stranci na Korzu zlostavljaju životinje’

Foto: Facebook/ Azil za pse "Društvo za zaštitu životinja Rijeka"

Ukoliko ste ovih dana prošli našim Korzom punim šetača među kojima je i mnogo turista vjerojatno ste primijetili i one koji ?love u mutnom’

Ljetni šušur nažalost je prilika i za ‘dodatnu zaradu’ mnogima koji vole ‘lov u mutnom’ i mnogi žele doći do koje kune na nemoralne načine.

U šetnji Korzom mogli ste uočiti nekolicinu mladih stranih državljana koji su u Rijeku stigli s mnoštvom letećih ljubimaca.

Riječ je o dvije sove, golubicama i grlicama. Mladići predlažu prolaznicima fotografiranje sa pticama uz novčanu naknadu, a prema našim saznanjima to fotografiranje naplaćuju 50 kuna po fotografiji. No, da tu uslugu i naplaćuju, ne upozore prolaznike prije no što im pticu stave na rame.

Riječ je o mladim pticama – sove imaju oko 3 mjeseca, vezane su konopcem kako ne bi odletjele.

O ovom slučaju je obaviješten i Azil za pse “Društvo za zaštitu životinja Rijeka” koji se o slučaju oglasio na Facebooku.

Njihovu objavu prenosimo u cijelosti:

”Već par dana primamo pozive i poruke u inbox, koje su prilično uznemirujuće.

Nekolicina mlađih osoba, navodno stranog naglaska, nudi usluge fotografiranja s različitim pticama (sovama, golubovima).

Ptice su vezane koncem, špagom da ne mogu odletjeti, te se proslijeđuju iz ruke u ruku zainteresiranim ljudima.

Sve se to odvija u centru grada, na Korzu.

Apeliramo na svijest i savjest građana, treba zlostavljače prijaviti policiji, kazniti ih za zlostavljanje jadnih životinja.

To je kazneno djelo, za koje trebaju odgovarati, a ne bodriti ih u njihovim radnjama.”, priopćili su iz Azil za pse “Društvo za zaštitu životinja Rijeka”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari