IMPRESIVAN VOJNI BROD

Video | U Rijeci gotov remont ponosa američke mornarice. Arlington je ploveća vojna baza, cijeli jedan kat je bolnica

Kapetan broda Eric Kellum kaže da bi se volio vratiti u Rijeku: ‘Apsolutno obožavam plažu, ali sladoled u gradu je osvojio moje srce’

Na 208 metara proteže se ploveća vojna baza. Kao u holivudskim filmovima, ali s neplaniranim scenarijima, jer piše ih život. Ovuda se spuštaju u more. Cijeli jedan kat je bolnica, s vrhunskim vojnim liječnicima. Postavljen je na način da se do njega dolazi ravno s pilotske palube. Možemo brzo reagirati i lako ih unijeti.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Odjel ima sve. Opremljen je i za najzahtjevnije operacije. A vojne su operacije tajne. Skrivene iza vrata kroz koja se može samo bez kamera. Jer iza njih se upravlja svim akcijama. Vojni brod Arlington dobio je ime po lokaciji Pentagona, odnosno, po mjestu terorističkog napada 11. rujna 2001. Ima i dio broda posvećen žrtvama.

Vojnike i marince Hrvatska je već osvojila, a nazivaju nas i jednim od najjačih NATO saveznika.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Kapetan broda Eric Kellum kaže: “Imao sam priliku posjetiti i Split 2014. godine, a mislim da ako se vratim, vjerojatno ću se vratiti u Rijeku. Grad ima zadivljujuću povijest i ljepotu. Apsolutno obožavam plažu, ali sladoled u gradu je osvojio moje srce.”

Jedna je od rijetkih žena među marincima je i narednica Marcela Diadeleon:”Jako nas je malo, svega deset posto među marincima. Ali što nas je manje, to smo ponosnije i uživamo, sestre smo, a naša braća po oružju nas tretiraju jednako.”

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Već su oko sedam mjeseci, zbog vježbi i operacija po svim kontinentima, odvojeni od svojih obitelji. Zahvalni na barem kratkom predahu u Rijeci, izvještava Ida Balen za RTL.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari