PREVARANTI U CENTRU RIJEKE

Apel iz riječkog Azila: ‘Mladi stranci na Korzu zlostavljaju životinje’

Idi na originalni članak
Foto: Facebook/ Azil za pse "Društvo za zaštitu životinja Rijeka"

Ukoliko ste ovih dana prošli našim Korzom punim šetača među kojima je i mnogo turista vjerojatno ste primijetili i one koji ?love u mutnom’

Oglas

Ljetni šušur nažalost je prilika i za ‘dodatnu zaradu’ mnogima koji vole ‘lov u mutnom’ i mnogi žele doći do koje kune na nemoralne načine.

U šetnji Korzom mogli ste uočiti nekolicinu mladih stranih državljana koji su u Rijeku stigli s mnoštvom letećih ljubimaca.

Riječ je o dvije sove, golubicama i grlicama. Mladići predlažu prolaznicima fotografiranje sa pticama uz novčanu naknadu, a prema našim saznanjima to fotografiranje naplaćuju 50 kuna po fotografiji. No, da tu uslugu i naplaćuju, ne upozore prolaznike prije no što im pticu stave na rame.

Riječ je o mladim pticama – sove imaju oko 3 mjeseca, vezane su konopcem kako ne bi odletjele.

O ovom slučaju je obaviješten i Azil za pse “Društvo za zaštitu životinja Rijeka” koji se o slučaju oglasio na Facebooku.

Njihovu objavu prenosimo u cijelosti:

”Već par dana primamo pozive i poruke u inbox, koje su prilično uznemirujuće.

Nekolicina mlađih osoba, navodno stranog naglaska, nudi usluge fotografiranja s različitim pticama (sovama, golubovima).

Ptice su vezane koncem, špagom da ne mogu odletjeti, te se proslijeđuju iz ruke u ruku zainteresiranim ljudima.

Sve se to odvija u centru grada, na Korzu.

Apeliramo na svijest i savjest građana, treba zlostavljače prijaviti policiji, kazniti ih za zlostavljanje jadnih životinja.

To je kazneno djelo, za koje trebaju odgovarati, a ne bodriti ih u njihovim radnjama.”, priopćili su iz Azil za pse “Društvo za zaštitu životinja Rijeka”.

Exit mobile version