ART KINO: 6. Ciklus turskoga filma večeras otvara film „Šapni ako zaboravim“

Ova dirljiva kronika ljubavi i pomirenja prati ostarjelu pop zvijezdu Hatice koja se vraća u svoj roditeljski dom

Večeras u Art kinu Croatia počinje 6. Ciklus turskoga filma. Od 21. do 25. Riječka publika može pogledati četiri suvremena filmska naslova te jedan dobar stari film.

Program se provodi u suradnji s Hrvatsko-turskim društvom Rijeka, Veleposlanstvom Republike Turske u Zagrebu i Yunus Emre Institutom, a ulaz je slobodan na program u cijelosti.

Ciklus će svečano otvoriti dirljiva kronika ljubavi i pomirenja – Šapni ako zaboravim – koja prati ostarjelu pop zvijezdu Hatice koja se vraća u svoj roditeljski dom.

U nastavku programa na repertoaru će se naći romantične komedije Gazda želi sretan kraj i Mađioničar, drama Daleka mogućnost te romantična drama iz 1968. godine Moja draga noćna dama

ŠAPNI AKO ZABORAVIM
Unutursam Fisilda, Turska, 2014., 120 min.

Ostarjela pop zvijezda Hatice vraća se u svoj roditeljski dom gdje još uvijek živi njezina starija sestra Hanife. Hatice je dijagnosticirana Alzheimerova bolest te se nada da će joj sestra pružiti ruku pomoći, no Hanife je još od njenog odlaska puna bijesa i zamjeranja. Priča njihovih života razvija se vraćanjem u Haticinu buntovnu prošlost, kada bježi od svoje obitelji tražeći sreću i slavu u svijetu glazbe. Ponovni susret dviju sestara otkriva duboke i mračne tajne koje obje već godinama čuvaju.

Ova drama svojevrsna je oda 70-im godinama, tadašnjim veselim i živopisnim kostimima i glazbi, a ujedno i dirljiva kronika ljubavi i pomirenja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja