SJAJNE VIJESTI

AUTOCESTA RIJEKA-PULA: Poznato je kada kreće probijanje druge cijevi tunela Učka!

Photo: Dusko Marusic /PIXSELL

Ministar prometa Oleg Butković bio je jučer u Pazinu, na čvoru Ivoli, na radovima na Istarskom ipsilonu, najvećem gradilištu trenutačno u Hrvatskoj. – javlja Glas Istre

Trenutni se radovi odvijaju samo s istarske strane Učke, ali najavljeni su radovi i s riječke strane. Naime, radovi na dionici Pazin – Cerovlje biti će gotovi za dva mjeseca, nakon čega slijedi puštanje u promet. Potom se nastavljaju radovi od Cerovlja do tunela Učka, a nakon toga i probijanje druge cijevi tunela, paralelno s kojim bi išli i radovi na riječkoj strani, od tunela do čvora Matulji. Sve skupa, od Pule do Rijeke izgradio bi se puni profil autoceste do 2024. godine!

Photo: Dusko Marusic /PIXSELL

Dionica koja je u izgradnji, od Pazina do tunela Učka dužine 28 kilometara, predstavlja dopunu na puni profil Istarskog ipsilona te je veliki izazov za izvođače radova obzirom da uključuje izgradnju čak 31 objekta (nadvožnjaka i vijadukta) te potpuno novo odmorište.  Na gradilištu je više od 700 radnika i gotovo 200 strojeva, a aktivnosti, kao i broj ljudi, povećavaju se iz dana u dan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari