LOŠA VIJEST ZA KORISNIKE

Autotrolej od srijede reducira vozni red. Razlog – manjak vozača

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Trenutno su 33 vozača na bolovanju, a njih 22 koristi godišnje odmore

Zbog manjka vozača, riječki Autotrolej je najavio da će od srijede reducirati vozni red na gradskim i lokalnim linijama. Izmjene će biti objavljene na službenoj web stranici prijevoznika, rekla je glasnogovornica Autotroleja Kristina Prijić za Radio Rijeku.

“Nažalost, zbog manjka vozača nismo u mogućnosti ispoštovati postojeći vozni red pa od srijede 14. veljače kreće smanjenje broja polazaka, a sve izmjene bit će tijekom dana objavljene na službenoj mrežnoj stranici Autotroleja”, rekla je Kristina Prijić, glasnogovornica tvrtke.

Problem nedostatka vozača poznat je već dulje vrijeme, no trenutno su 33 vozača na bolovanju, a njih 22 koristi godišnje odmore.

“To je 55 vozača manje, od ukupnog broja od 253 vozača na gradskim i prigradskim linijama. Stalno je otvoren natječaj za zapošljavanje novih vozača, a Autotrolej nudi i mogućnost prekvalifikacije i polaganja vozačkog ispita za D kategoriju vozila. Trenutno je na prekvalifikaciji 5 djelatnika, no njih čak 7 je s početkom godine otišlo u mirovinu”, govori Prijić.

Odaziv je preslab u odnosu na potrebe, a evo koliku plaću nudi Autotrolej. plaća varira od vozača do vozača, ovisno o dodacima, no u prosjeku je neto plaća vozača oko 1 200 eura mjesečno, rekla je Prijić i pozvala zainteresirane da se pridruže timu Autotroleja, prenosi Kanal Ri.

Novi vozni redovi odnose se na linije 2, 5, 6, 7 i 7A.

Vozni redovi dostupni su na mrežnim stranicama KD Autrotrolej.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari