Autotrolej od utorka mijenja vozne redove i trase prometovanja nekih autobusnih linija

Foto: Ilustracija (Mateo Levak/Riječanin)

Komunalno Društvo Autotrolej obavještava sve korisnike javnog gradskog prijevoza na lokalnim i županijskim linijama, kako u utorak, 7. siječnja 2020. godine, na snagu stupaju novi vozni redovi

Novi vozni redovi su rezultat dogovora svih gradova i općina koji su kako u vlasničkoj, tako i nevlasničkoj strukturi KD Autotrolej, što znači da su izmjene na voznim redovima svih linija zajednički dogovorene i usuglašene.

Od 7. siječnja 2020. godine dio gradskih i prigradskih linija imat će i izmijenjene trase prometovanja i to :

Linija 1B – mijenja trasu na način da prometuje od Delte preko ul. Drage Gervaisa (trasa linije 9) do Strmice i istom trasom natrag do Delte. Ukida se dio trase do Tower centra

Linija 3 – ponovno prometuje starom trasom Delta – Šumci – Grbci

Linija 3A – ponovno se uvodi na nekadašnjoj trasi Jelačićev trg – Bezjaki (uključujući i polaske do OŠ Zamet)

Linija 8A – korigirana na način da je spojena s linijom KBC Rijeka – KBC Sušak

Linija 9 – korigirana na način da je djelomično spojena s linijom 1B (ul. Drage Gervaisa), ukida se dio linije 9 kroz Dragu do Sv. Kuzma

Linija KBC – mijenja trasu na način da u pravcu istoka ne ulazi u KBC Sušak, nego prometuje kroz Kampus (pokriva dio trase linije 8A)

Noćna linija 101 – korigirana na način da je djelomično spojena s linijom 102 (Trsat). Ukinut dio linije prema Marčeljevoj Dragi

Noćna linija 102 – djelomično spojena s linijom 101 na način da u pravcu zapada prometuje preko Trsata. Polazak nedjeljom u 2,30 sa Trsata prometuje do Kastva.

Linija 18 – prometuje preko Rubeša do Kastva (Šporova jama) i Spinčića/Trinajstića

Linija 18B – prometuje do Kastva (Šporova Jama) i do Brnčića. Dio polazaka na liniji 18B od Brnčića kruže preko Viškova i Kudeji i Kraljevca (vožnje prilagođene prijevozu školske djece u OŠ Milan Brozović Kastav)

Novi vozni redovi dogovoreni su, korigirani i optimizirani u skladu sa raspoloživim financijskim sredstvima gradova i općina koje sudjeluju u njihovom sufinanciranju i to na način da je opseg usluge prilagođen raspoloživim financijskim sredstvima gradova i općina.

Novi vozni redovi usuglašeni su i prihvaćeni na sjednici Skupštine Društva.

Raspored vožnje po novom voznom redu može se pronaći na mrežnim stranicama KD Autotrolej www.autotrolej.hr, a bit će dostupan i na oglasnim prostorima autobusnih stajališta.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari