Lista za Rijeku: “Ne želimo kavez na riječkoj rivi!”

“Pozivamo nadležne institucije da ogradu uklone u što kraćem roku”, istaknuli su danas predstavnici Liste za Rijeku

Predstavnici Liste za Rijeku danas su ispred novopostavljene ograde na Adamićevom gatu održali konferenciju za medije.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Mjesec dana prije inauguracije grada Rijeke u Europsku prijestolnicu kulture, na Adamićevom gatu niknuo je kavez ili barijera koja razdvaja Parkiralište ‘Putnička obala’ i privezište za brodice između Adamićevog gata i ugostiteljskog objekta ‘Boonker’.

Sasvim očekivano, ova instalacija je razbjesnila građane koji su ionako razočarani sporošću kojom se centar Rijeke otvara moru.

Danas su na novo ruglo na rivi upozorili i članovi predsjedništva Liste za Rijeku Sandi Basić, Predrag Miletić, Henriet Bilandžić i Darko Cvitković te vijećnik Liste za Rijeku u MO Luka Mladen Pantar.

‘Osim što je ograda ružna, postavljanje ovakve barijere je suprotno zakonu jer Adamićev gat nije luka nautičkog turizma nego dio luke otvorene za javni promet. Pozivamo nadležne institucije da ogradu uklone u što kraćem roku, a građane na nastavak pritiska prema uzurpatorima. Ne želimo kavez na riječkoj rivi’, istaknuli su okupljeni predstavnici Liste za Rijeku.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari