JASNA PORUKA

AUTOTROLEJ U KAMPANJI: “Poštujte pravila ponašanja, zaštitite sebe i druge”

Foto: Riportal

Nakon mnogobrojnih primjedbi korisnika javnog prijevoza širom Hrvatske, Nacionalni stožer civilne zaštite donio je prije desetak dana strožije mjere za funkcioniranje gradskog prijevoza u uvjetima pandemije

Shodno odlici Vlade Republike Hrvatske, od subote, 28. studenog i javni gradski prijevoz funkcionira na način da u vozilima popunjenost putnika ne smije prelaziti 40 posto maksimalnog kapaciteta. Sva vozila su označena oznakama koje ukazuju na to koji je broj putnika dozvoljen u pojedinom vozilu.

U tzv solo vozilima Autotroleja smije se prevoziti najviše 36 putnika, u zglobnim vozilma (harmonikama) najviše 60 putnika, dok je u minibusevima najveći dozvoljeni broj 14 putnika.

Riječani su ovih dana mogli primijetiti da su neki autobusi Autotroleja na karoseriji odnosno prozorima dobili i velike reklamne transparente na kojima se propagira upravo kampanja provođenja epidemioloških mjera u javnom gradskom prijevozu. Na autobusima su istaknuti veliki natpisi “Poštujte pravila ponašanja, zaštitite sebe i druge” kako bi korisnike javnog gradskog prijevoza još jednom podsjetili na potrebu za pridržavanjem propisanih epidemioloških mjera.

Također, treba naglasiti kako su za kontrolu popunjenosti vozila i pridržavanje mjera zaduženi inspektori Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Ravnateljstva civilne zaštite i Državnog inspektorata te policijski službenici.

Iz Autotroleja su zamolili putnike da se pridržavaju naznačenih brojki i mjera, te podsjećaju kako i dalje ostaje na snazi zabrana ulaska u vozilo javnog gradskog prijevoza bez medicinske maske koja se koristi na ispravan način.

Podsjetimo još i na to da je Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske 4. prosinca donio je odluku o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Primorsko-goranske županije: PREPORUKA OSOBAMA STARIJE ŽIVOTNE DOBI I RIZIČNIM SKUPINAMA DA NE KORISTE JAVNI GRADSKI I PRIGRADSKI PRIJEVOZ U VREMENU OD 6 DO 8.30 SATI, OSIM U OPRAVDANIM SLUČAJEVIMA.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari