DRONACIJA

Delnički vatrogasci dobili dronove kao ‘dodatnu ruku’ u intervencijama…

JVP Grada Delnica trenutačno broji 13 profesionalnih vatrogasaca koji djeluju u 4 smjene. Od toga su 4 vatrogasaca, 4 vatrogasca-vozača, 4 vatrogasca- voditelja smjene te zapovjednik.

Uz opću osposobljenost svakog vatrogasca imaju i specijalno osposobljene vatrogasce za: spašavanje iz visina i dubina – 4 vatrogasca, 5 ronioca, te 2 vatrogasca u državnoj interventnoj vatrogasnoj postrojbi koji su osposobljeni i za zračne desante.

Pružaju pomoć kod: poplava u stanu, otvaranja stana na zahtjev ovlaštene osobe, propuštanja plina, začepljene kanalizacije, zaglavljenog lifta, spašavanja osoba iz stana, uklanjanja nestabilnih dijelova objekata, uklanjanja stabla s prometnice, prometnih nezgoda, uklanjanja vozila s prometnica i dr.

Telemach Hrvatska ove je godine udvostručio donaciju bespilotnih letjelica u projektu DRONacija te sada čak 10 dronova odlazi hrabrim vatrogasnim postrojbama diljem Hrvatske, a među kojima je i Javna vatrogasna postrojba Delnice.

Donacijom novih 10 dronova u sklopu DRONacije, Telemach Hrvatska će uz pomoć najmodernije tehnologije podržati vatrogasce u zaštiti još 15 posto hrvatskog teritorija, odnosno ukupno četvrtine prostora naše države s donacijom svih 25 dronova od početka provedbe DRONacije.

Nova pomoć u zaštiti šuma od požara i ostalih nepogoda tako ide u ruke Dobrovoljnim vatrogasnim društvima Stružec, Jastrebarsko, Ivanec, Bedekovčina, Legrad i Gračac te Javnim vatrogasnim postrojbama Delnice, Čazma, Pula i Karlovac.

Dronovi su prijeko potreban tehnološki dodatak u opremanju i modernizaciji vatrogasnih postrojbi. Donacija drona, među ostalim postrojbama, ove godine ide i u ruke JVP-a Delnice koji su tom prilikom istaknuli: „Iako smo veoma mala postrojba, odgovorni smo za veliku površinu koju obuhvaća naša jedinica lokalne samouprave od čak 230 četvornih kilometara. Dron će nam svakako biti ‘dodatna ruka’ u svi našim intervencijama te u brojnim situacijama s kojima se susrećemo u radu. Zahvaljujemo Telemachu Hrvatska na velikodušnoj donaciji, kao i na podršci našem radu“, rekao je Tihomir Pavlić, zamjenik zapovjednika JVP-a Delnice.

Telemach Hrvatska tom značajnom donacijom vatrogasnim postrojbama u Hrvatskoj čini još jedan korak više u doprinosu lokalnoj zajednici, pružajući vatrogascima tehnologiju koja značajno pomaže u očuvanju sigurnosti prirodnih ljepota, imovine građana i ljudskih života. Domaći telekom već je četvrtu godinu ponosan partner vatrogascima i vodeći primjer iz korporativnog sektora u tome kako postati čuvar šume, podići svijest o važnosti zaštite okoliša, ali i pomoći zajednici konkretnim društveno odgovornim aktivnostima.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari