OBAVIJEST KORISNICIMA

Autotrolej zbog nedostatka vozača ljetne vozne redove na gradskim linijama uvodi već od 5. lipnja

Ilustracija: Hrvoje Skočić/Riportal

U ponedjeljak, 5. lipnja 2023. godine na snagu stupa ljetni vozni red na gradskim odnosno lokalnim linijama a zbog problema manjka broja vozača, o čemu su KD Autotrolej i Riportal još prošli tjedan obavijestili javnost

Stupanjem na snagu ljetnog voznog reda, gdje je manji broj polazaka na gradskim linijama, omogućit će se normalno realiziranje voznog reda što KD Autotrolej trenutno nije u mogućnosti osigurati sukladno postojećem voznom redu.

Naime, velik broj vozača koristi godišnji odmor (stari), njih čak 33, dok je 25 vozača na bolovanju, te se zadnjih dana događalo da određeni polasci na pojedinim linijama nisu mogli biti realizirani.

Inače, na raspolaganju imaju ukupno 262 vozača.

U prvom redu riječ je o izmjenama voznih redova linija 2, 5, 6, 7 i 7a

”O nedostatku vozača komuniciramo već dulje vrijeme, a unatoč mjerama koje poduzimamo, broj vozača i dalje nije na zadovoljavajućoj brojci.

Napominjemo kako činimo sve što je u našoj moći kako bi osigurali dovoljan broj vozača te tako financiramo osposobljavanje nezaposlenih vozača B ili C kategorije za stjecanje D kategorije i KOD 95, kao i prekvalifikaciju nezaposlenih radnika za stjecanje kvalifikacije za vozača motornog vozila i polaganje ispita D kategorije za upravljanje autobusom i KOD 95. Do sada smo na ovaj način osposobili 7 vozača, a treba spomenuti i kako je novim kolektivnim ugovorom osigurano povećanje plaća vozačima.

U postupku kolektivnog pregovaranja između Uprave društva i reprezentativnih sindikata u KD Autotrolej postignut je dogovor da se ukupna godišnja svota za plaće zaposlenih u Autotroleju poveća 1.050.000 €. Povećanje sredstava za plaće u iznosu 1.050.000 € uključuje povećanje osnovne bruto plaće svim radnicima društva, osim osoba na rukovodećim pozicijama. Povećanje je provedeno skalarno, ovisno o visini plaće i deficitarnosti radnog mjesta, pri čemu je vozačima kao najdeficitarnijem kadru najviše povećana plaća.

Unatoč svemu što poduzimamo, vozača nam i dalje, nažalost, manjka, te u ovom trenutku intenzivno razmišljamo o zapošljavanju stranaca preko agencije za zapošljavanje radnika”, rekli su iz Autotroleja.

Novi vozni redovi bit će objavljeni danas, 2. lipnja 2023. godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari