AFIYET OLSUN

U Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja otvorena izložba o turskim jelima i slasticama snimljenih prije potresa

U organizaciji Hrvatsko-turskog društva Rijeka u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja otvorena je izložba fotografija Mirjane Lončar “Afiyet olsun – jela iz jugoistočne Turske“ koje prikazuju turska jela i slastice snimljene prije razornih potresa 2023. godine.

Izložba od pedesetak fotografija postavljena je u sklopu festivala svjetske glazbe i gastronomije u Rijeci Porto etno 2023., a prikazuje kulinarsko bogatstvo u potresom pogođenoj regiji koje je duboko ukorijenjeno lokalnoj u tradiciji i kulturi.

“Hrvatsko-tursko društvo Rijeka želi skrenuti pozornost te pridonijeti očuvanju bogate gastronomske baštine“, istaknuo je predsjednik Hrvatsko-turskog društva Rijeka Vedran Obućina dodavši kako su ovu izložbu zamislili kao jedan pozitivan odjek među svim vijestima koje su dolazile posljednjih mjeseci zbog potresa.

Na svečanom otvorenju skladbe turske zabavne glazbe na gitari je izvodio Resit Ismet Kruezi, a posjetitelji su imali priliku uživati u tradicionalnim turskim poslasticama.

U ime Primorsko-goranske županije otvorenju izložbe nazočio je predsjednik Odbora za međunarodnu i regionalnu suradnju ŽS PGŽ Danijel Celcner.

Izložba ostaje otvorena do 9. lipnja 2023. godine.

Foto: Stipe Majić – Anadolija

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari