NOĆNA AKCIJA

Aviobomba uklonjena s gradilišta ceste u riječkom naselju Krnjevo

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Promet je Zvonimirovom cestom ponovno otvoren. Bombu su u pratnji policije premjestili do mjesta gdje će je neutralizirati

Avionska bomba zaostala iz Drugoga svjetskog rata, izmještena je u četvrtak oko 5,30 sati s gradilišta ceste riječkom naselju Krnjevo na kojemu je pronađena prije nekoliko dana, a promet Zvonimirovom ulicom je, nakon kraće obustave, ponovno otvoren.

Bomba se do mjesta neutralizacije na području Kamenjaka prevozi uz pratnju policije, trasom Zvonimirova ulica – Rujevica –Viškovo – Grobnik, potvrdili su iz operativnog dežurstva Policijske uprave primorsko-goranske.

Iz PU su uoči akcije upozorili građane Rijeke da se ne zadržavaju na toj trasi, da poštuju upute policijskih službenika te da se ne zadržavaju ni na području Kamenjaka, gdje će pronađena avionska bomba biti neutralizirana.

Osim policije u izmještanje bombe uključeni su djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Rijeka i županijskog Zavoda za hitnu medicinu.

Avionska bomba zaostala iz Drugog svjetskog rata pronađena je prije nekoliko dana prilikom radova na gradilištu ceste D-403 u riječkom naselju Krnjevu, u blizini trgovačkog centra ZTC, pa su radovi na gradilištu obustavljeni, a mjesto pronalaska je osigurano.

Prošlog vikenda je s morskog dna u riječkoj luci uz opsežne mjere sigurnosti i evakuaciju stanovnika iz središta grada izmještena i uništena i protubrodska mina zaostala iz Drugog svjetskog rata.

Podsjetimo, prije nekoliko dana uspješno je i neutralizirana mina iz Drugog svjetskog rata nađena u riječkom zaljevu. Bila je djelomično ukopana u muljevito dno na dubini od oko 18 metara. Uže središte grada evakuirano i u potpunosti je bilo zabranjeno kretanje civila.

Nakon što su je balonima podigli s dna i potom pažljivo oteglili, mina je aktivirana u akvatoriju između Rijeke i Cresa. Stručnjaci su potvrdili da bi riječko područje zatreslo magnitudom od 7 stupnjeva po Richteru da je mina eksplodirala na mjestu gdje su je našli.

Pronađen je i zaostali torpedo u splitskoj luci koja je također neutralizirana, ali bez znanja javnosti. Mediji su to naknadno otkrili, a splitski gradonačelnik Ivica Puljak za RTL Danas izjavio je kako su gradske vlasti za sve znale, ali da je procjena stručnjaka bila da se javnost ne treba obavještavati te da se to pokazalo točnim.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari