DRUGA U NIZU

Video | Izvlači se nova bomba u Rijeci: ‘Bojimo se.’ Evo na kojoj će se trasi prevoziti

Na redu je uništenje avionske bombe s gradilišta najskuplje ceste u Hrvatskoj. Više u video prilogu!

Iz PU primorsko-goranske su za četvrtak, 23. ožujka, najavili izmještanje avionske bombe zaostale iz Drugoga svjetskog rata, pronađene prije nekoliko dana na gradilištu ceste u Zvonimirovoj ulici te su pozvali građane da se pridržavaju izdanih uputa.

Stanovnike dijelova Bračke i Zvonimirove te Ulice Mirka Čurbega pozvali su da se pridržavaju uputa policije te da od pet sati do izmještanja bombe s gradilišta ne izlaze iz svojih domova i ne zadržavaju se na otvorenom.

Preporučeno je da građani prozorska krila ili vrata sa staklenim površinama ostave otvorena i spuste rolete te da ne budu u blizini ostakljenih površina.

Promet Zvonimirovom ulicom u oba smjera bit će obustavljen od pet sati, odnosno od izmještanja avionske bombe s gradilišta i polaska ka mjestu uništenja, a procjenjuje se da će obustava prometa trajati 15-ak minuta.

Opasni teret će se do mjesta neutralizacije kretati uz pratnju policije, trasom Zvonimirova ulica – Rujevica –Viškovo – Grobnik.

Iz policije su upozorili građane da se ne zadržavaju na toj trasi te da do prolaska opasnog tereta poštuju upute policijskih službenika.

Građane su upozorili da se sutra ne zadržavaju ni na području Kamenjaka, gdje će pronađena avionska bomba biti neutralizirana po pravilima struke.

Osim policijskih službenika, u izmještanje bombe uključeni su djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Rijeka i županijskog Zavoda za hitnu medicinu.

Akcija počinje u pet sati ujutro uz posebne upute građanima, donosi RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari