ŠTO JE SADA OVO?!

BAŠKA, 8.30 SATI: Užasna praksa ‘rezervacije’ mjesta na plaži ručnicima na otoku Krku još nije iskorijenjena?!

Foto: Facebook/S. Maričić

Fotografija snimljena danas ujutro dokaz je da na plaži u Baški i dalje traje nesmiljena bitka za komadić prostora – ručnicima postavljenima još sinoć!

Iako se protiv ove neželjene prakse na razne načine bore diljem hrvatske obale Jadrana, pa i bacanjem ručnika u more, na jednoj od najvećih i najljepših plaža na Kvarneru običaj se održao.

Proteklih godina već smo više puta pisali o ovom djeliću ljetnog folklora u gradovima i mjestima na hrvatskoj obali Jadrana. Ovakva bahata praksa zadnjih je nekoliko godina eskalirala do te mjere da je postala više pravilo nego izuzetak.

Iako su neke lokalne samouprave propisale i kazne za ovakvo ponašanje a neki komunalni redari čak noću i skupljaju i sklanjaju ovako ostavljene ručnike koji se kasnije mogu pronaći na određenom mjestu za “izgubljeno/nađeno”, u Baški kupači nastavljaju po starom.

Možda bi ondašnji općinari mogli razmisliti i o strožim kaznama za ovakvo ponašanje, jer plaža nije ničije privatno vlasništvo i ne može se ‘rezervirati’!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari