BATTLESHIP FIUME 2015.: Svjetski prvak u potapanju brodova desetogodišnji Dominik Maravić iz Kostrene!

Pobjednik 2. svjetskog prvenstva u društvenog igri potapanja brodova je desetogodišnji Dominik Maravić iz Kostrene, a prijelazni pehar osvojio je u konkurenciji 40 natjecatelja!

potapanje

Dominik je pokazao najveći stupanj koncentracije i vještine u omiljenoj društvenoj igri koja je okosnica manifestacije Battleship Fiume kojom se nastoji zabaviti sudionike, ali i ukazati na potrebu očuvanja riječke industrijske baštine.

Natjecanje je održano jučer po prekrasnom vremenu kod negdašnje a danas zapuštene lansirne stanice torpeda u Rijeci, uz niz popratnih događaja poput izložbe dijelova torpeda i maketa torpeda u prirodnoj veličini te ostatke torpeda koji je prije nekoliko dana izvučen iz mora u riječkom zaljevu.

Prikazan je i dokumentarni film Bernardina Modrića o prvom torpedu na svijetu izrađenom u Rijeci, mogla se razgledati 3D virtualna izložba torpeda Muzeja grada Rijeke, a ove se godine igralo i – podvodno potapanje brodova! Prema procjenama organizatora, jučerašnju je manifestaciju posjetilo oko 500 zainteresiranih, od kojih je puno djece.

Foto: NL (Marin Aničić)
Foto: NL (Marin Aničić)

Cilj ovog projekta je, pored zabave za organizatore i sudionike, i podizanje svijesti o vrijednosti riječke industrijske baštine, napose o nužnosti sanacije lansirne stanice koja se nalazi sklopu nekadašnje Tvornice »Torpedo« u Baračevoj ulici u Rijeci.

Svjetsko prvenstvo u potapanju brodova – Battleship Fiume . projekt je skupine riječkih entuzijasta iz Društva sportske rekreacije »Primorje u Rijeci«, a ove godine u organizaciji manifestacije pomogli su Primorsko-goranska županija, Turistička zajednica grada Rijeke, Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja, Muzej grada Rijeke, Muzej »Peek and Poke«, riječka Gradska knjižnica, Klub podvodnih aktivnosti »Kostrena« i drugi.

Maketa Lansirne rampe Torpeda, Autor Josip Gabrić (foto: Ratomir Savić)
Maketa Lansirne rampe Torpeda, Autor Josip Gabrić (foto: Ratomir Savić)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari