I SAMI SU IZNENAĐENI

Video | Dvojica Riječana kreirali društvenu igru Within Walls: Odmah je plasirana na američko tržište!

Screenshot Kanal Ri

Društvena igra djelo je dvojice Riječana, Doriana Pavlovića i Damira Debanića

Prije točno 5 dana puštena je u prodaju.

”Malo mi je to još sve nadrealno, jučer smo imali prvu prodaju, prva je prodana u Ameriku, svi smo šokirani i nisu nam se dojmovi još slegli”, kaže kreator igre Within Walls Dorian Pavlović.

Više o igri pogledajte u video prilogu Kanala Ri:

Novinarka: ADRIANA KOŠTA
Snimatelj: IVAN BANOVIĆ
Montažer: DORIAN CAR FLAVIANO

Igra je nastajala tri godine, intenzivnije posljednjih godinu i pol dana. Može ju igrati do 6 igrača.

“Specifična je po tome što je jedina igra tog tipa da se može igrati u dvoje, obično su od tri na dalje, onda treba od 45 minuts do 75 minuta… i uveli smo nove mehanike koje nisu još baš viđene, ali se nama čine dosta zanimljive”, kaže Dorian Pavlović, sukreator igre Within Walls.

Prvo javno predstavljanje igre upravo traje i to na Comic Conu u Abu Dhabi-ju. Comic Con je službeno otvoren danas u podne.

“Ja sam Damir, jedan od autora igre, danas imamo premijeru igre na najvećem Comic Conu u regiji, ako ste u Abu Dhabiju navratite na partiju”, kaže Damir Debaniš, sukreator igre Within Walls.

Prije stavljanja na tržište igru je imalo priliku testirati oko 200 ljudi.

“Manje više su svi zadovoljni, dosta inačica je preživjela igra, od inicijalne ideje do finalne, tako da neke su bile bolje primljene, neke lošije, ali generalno su svi već zadovoljni”, dodaje Dorian Pavlović.

Dorian I Damir htjeli su dakle napraviti igru koju će biti lako postaviti – i to za nekih 5 minuta.

“Ideja je da se sve drži u kutiji, kutija je centralni dio za držanje, kartice, kockice, sve… i već je spremna za igru. Lik se kreira tako da se podijele kartice profesije agende i povijesti samog lika što je doslovce za 30 sekundi, cijeli seting igre je rano 20. stoljeće”, dodaje sukreator igre Within walls.

I nećemo više previše otkrivati – ako ste ljubitelj društvenih igara, sigurno ćete poželjeti zaigrati ju. Prednarudžbe traju do 1. travnja.

“Pretprodajna cijena je 48 eura plus poštarina a može se nabaviti na stranicama interhumangames.com, dodaje Dorian Pavlović.

Cijela igra napravljena je i izrađena u Hrvatskoj, donosi Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari