BESPLATNA PRAVNA POMOĆ: U srijedu novo gostovanje Pravne klinike zagrebačkog Pravnog fakulteta u Rijeci

Photo: Ilustracija (Goran Kovacic/PIXSELL)

U 2017. godini, „kliničari” su Rijeku posjetili ukupno 7 puta. Tom prilikom ukupno 70 osoba zatražilo je i dobilo besplatnu pravnu pomoć

U siječnju se nastavlja uspješna suradnja udruge SOS Rijeka – centar za nenasilje i ljudska prava s Pravnom klinikom zagrebačkog Pravnog fakulteta. Pravna klinika pruža primarnu besplatnu pravnu pomoć u svim pravnim područjima i svim građanima u potrebi.

Građanke i građani moći će dobiti besplatnu pravnu pomoć u srijedu 17. siječnja od 10 do 14 sati u udruzi SOS Rijeka – centar za nenasilje i ljudska prava, na adresi Verdijeva 11.

Zainteresirani se mole da sa sobom ponesu svu relevantnu dokumentaciju, a više informacija mogu dobiti putem e-maila: pomoc@sos-rijeka.org, na broju telefona 051 211 888 ili mobitela 091/211-8882.

Nevezano uz posjete Pravne klinike, žrtve svih oblika nasilja svakim radnim danom mogu u udruzi SOS Rijeka dobiti besplatnu pravnu i psihološku pomoć i savjetovanje.

Za više informacija, možete se javiti na e-mail: pomoc@sos-rijeka.org, broj telefona 051 211 888 ili mobitel 091/211-8882.

Pravna klinika Pravnog fakulteta

Pravna klinika je jedinica Pravnog fakulteta u okviru koje studenti viših godina samostalno i kolektivno obrađuju primljene slučajeve, pri čemu im pomažu akademski mentori – nastavnici i suradnici Pravnog fakulteta, što osigurava kvalitetu i stručnost rada.

Klinika u prvom redu daje opće pravne informacije i pruža pravne savjete, pomažući korisnicima koji nemaju sredstava za plaćenu pravnu pomoć da se snađu u pravnim problemima s kojima se suočavaju.

O potrebi za ovakvim način pružanja pravne pomoći govori činjenica za Klinika mjesečno u prosjeku zaprimi 200-tinjak predmeta. Unutar Pravne klinike osnovane su posebne skupine za područja u kojima je prepoznata najveća potreba da se korisnicima pomogne: pomoć azilantima i strancima, suzbijanje diskriminacije i prava manjina, prava djece i obiteljsko uzdržavanje, zaštita i pomoć žrtvama kaznenih djela, zaštita prava radnika, zaštita prava pacijenata i pomoć građanima u ovršnom postupku.

U 2017. godini, kliničari su Rijeku posjetili ukupno 7 puta. Prilikom tim posjeta, ukupno 70 naših sugrađana i sugrađanki zatražilo je i dobilo besplatnu pravnu pomoć. Najčešći su bili upiti u vezi ovrha, obvezno i imovinskopravnih odnosa, prava radnika i obiteljskopravnih odnosa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari