BESPLATNO KRČKIM MOSTOM! Devet članova Županijske skupštine traži raspravu o besplatnoj mostarini i cestarinama za lokalno stanovništvo

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Inicijativu za uvrštenje rasprave o ukidanju cestarine na dijelovima autoceste Rijeka-Zagreb, mostarine na Krčkom mostu za stanovnike PGŽ te cestarine na cesti Rupa-Rijeka za stanovnike PGŽ u dnevni red za narednu sjednicu Županijske skupštine PGŽ „guraju“ PGS i pridruženi zastupnici

Devet članova Županijske skupštine potpisalo je inicijativu kluba PGS-IDS da se na dnevni red iduće sjednice uvrsti zahtjev za ukidanjem navedenih cestarina.

U zahtjevu se od Županijske skupštine traži potpora inicijativi PGS-a za ukidanje cestarina na dijelovima autoceste Rijeka-Zagreb, za ukidanje mostarine na Krčkom mostu za stanovnike PGŽ i ukidanje cestarine na cesti Rupa-Rijeka za stanovnike PGŽ-a.

Podsjetimo, inicijativa je pokrenuta odmah nakon što je odlukom Vlade RH ukinuta naplata cestarine kroz tunel Sveti Ilija kroz Biokovo (OVDJE).

PGS svoju inicijativu promovira sloganom „JEDNAKOST ZA SVE“ i upozorava na očitu nejednakost među stanovnicima Hrvatske budući da je Vladinomodlukom Primorsko-goranska županija opet ostala zakinuta.

„Radi boljeg povezivanja županije i oživljavanja Gorskog kotara također zahtijevamo da se za Gorane ukine naplata cestarine između Rijeke i Gorskog kotara. Također, budući da je Krčki most jedini most u Hrvatskoj čiji se prelazak naplaćuje – unatoč činjenici da je građen samodoprinosima lokalnog stanovništva i kreditom otplaćenim „davnih godina“ – zahtijevamo ukidanje mostarine“, ističu u PGS-u

Također nelogičnom smatraju naplatu cestarine na dionici autoceste Rupa-Rijeka jer je riječ „o dijelu riječke zaobilaznice uz to potpuno dislociranom od ostatka mreže autocesta na kojima se naplaćuje cestarina“.

Klub PGS-IDS u Županijskoj skupštini PGŽ smatra da je nužno na navedenoj sjednici raspravljati o budućim potezima i rješenjima koji će biti upućena nadležnim institucijama kako bi se ispravila nepravda prema stanovnicima PGŽ i omogućila im se bolja mobilnost i konkurentnost.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari